Loading...
Godzilla (2014)

Godzilla (2014)

by Adrian Solomon, mai 28, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Monster film, Aventură, Thriller, S.F.
Regie: Gareth Edwards
Distribuție:
Aaron Taylor-Johnson, Ken Watanabe, Elizabeth Olsen, Juliette Binoche, Sally Hawkins, David Strathairn, Bryan Cranston
Durată: 2 h. 03 min.
Rating IMDB: 6.4

Despre: Ford Brody, un soldat expert în explozive, tocmai este reunit cu nevasta sa după un lung tur când primește vestea că trebuie să meargă în Japonia pentru a-și ajuta tatăl. Ajuns acolo, atât Ford cât și tatăl său se văd atrași într-o serie de evenimente de proporții gigantice, mai ales când Godzilla își face apariția pentru a combate un inamic vechi de-al său, lăsând în urma lor doar distrugeri și daune majore. Ford se vede nevoit să salveze ziua, mai ales pentru că monștrii se îndreaptă spre San Francisco, acolo unde se află nevasta sa.

Rant: La momentul apariției, publicul era un pic cam sceptic în a primi un nou film Godzilla produs de americani, având în vedere că cel din 98 a fost un dezastru colosal, care nu i-a făcut deloc dreptate francizei. Însă, spre surprinderea generală, filmul din 2014 a fost mai mult decât decent, fiind un succes destul de mare de pe urma căruia a rezultat chiar stabilirea unui mic univers comun, în curând lui alăturându-se King Kong din 2018 și peste câteva zile Gozdilla II: King of Monsters .

Plin ochi de actori cu un imens talent actoricesc, filmul a reușit să echilibreze drama umană cu spectacolul distrugerii în masă provocată de desele lupte ale celor doi monștri, Godzilla și MUTO. De lăudat regia lui Gareth Edwards, care arătase că știe cum să regizeze un film cu monștrii în 2010, cu filmul intitulat simplu Monsters, un excelent exercițiu în monster-movie, un gen considerat extrem de rar în vest, existent doar în cultura asiatică, mai precis cea japoneză care scotea cu regularitate filme Godzilla.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.