Loading...
Pacific Rim (2013)

Pacific Rim (2013)

by Adrian Solomon, martie 23, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, S.F.
Regie: Guillermo del Toro
Distribuție:
Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi, Charlie Day, Rob Kazinsky, Max Martini, Ron Perlman
Durată: 2 h. 11 min.
Rating IMDB: 6.9

Despre: Cu multă vreme în urmă, legiuni de creaturi monstruoase numite Kaiju au apărut din mări, aducând după ele devastare și suferință dar și un război nesfârșit. Pentru a lupta aceste creaturi, omenirea a creat roboți giganți numiți Jaegers, roboți pilotați de doi oameni legați între ei în mod neural. Dar când nici această armă nu este de ajuns în fața creaturilor, omenirea se vede împinsă aproape de extincție, singura ei salvare stând într-un fost pilot (Charlie Hunnam), un începător (Rinko Kikuchi) și un Jaeger învechit.

Rant: Nu demult am văzut The Shape of Water în regia aceluiași Del Toro și menționam că tipul are o imaginație fantastică, peliculele sale fiind mereu izvor nesecat de inspirație fantezistă. Dar el nu s-a dedicat doar dramelor cu final sfâșietor ci în câteva rânduri a adus pe marile ecrane câteva dintre cele mai bune adaptări de benzi desenate, gen Hellboy sau Blade așa că tipul știe cum să gâdile latura sensibilă a fanilor. De data asta el a decis să aducă la viață un gen prea puțin reprezentat în vest și anume filmele Kaiju (creatură ciudată în japoneză) adică filmele cu monștrii colosali. Un gen de film extrem de popular în Japonia, cu nume titluri sonore precum Godzilla sau King Kong, acesta nu a prins prea bine în vest, fiind îngropat aproape iremediabil de eșecul financiar numit Godzilla 1997.

Intră în scenă GDT care aproape de unul singur reușește să resuresciteze acest gen muribund de filme, singurul titlu notabil fiind Cloverfield. Și nu că Pacific Rim ar fi neapărat o capodoperă, dar distracția pe care o emană, bucuria tuturor celor implicați de a face un film bun, este iremediabil contagioasă. Chiar dacă povestea este un pic încurcată, insistându-se pe anumite elemente de care ne puteam lipsi, filmul conține roboți imenși, capabili să folosească vapoare de transport marfă drept bâte de baseball, extratereștrii gigantici și un discurs mobilizator excepțional, cum de la Independence Day nu mi-a mai fost dat să aud.

Așa că nu mai stați pe gânduri și vizionați acest film înainte de a merge la cinematograf să îi vedeți continuarea.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.