Loading...
Gringo (2018)

Gringo (2018)

by Adrian Solomon, martie 22, 2018

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Crime, Comedie
Regie: Nash Edgerton
Distribuție:
David Oyelowo, Charlize Theron, Joel Edgerton, Amanda Seyfried, Thandie Newton, Sharlto Copley
Durată: 1 h. 51 min.
Rating IMDB: 6.1

Despre: Harold Soyinka este un afacerist manierat, care trăiește cu convingerea că dacă faci bine în viață, vei fi mereu răsplătit pe măsura acțiunilor tale. Doar că el este folosit de șefii săi drept om de legătură cu o fabrică de produs droguri medicinale netestate, situată în Mexic. Astfel că pe lângă șefii săi, de Harold mai profită și partenerii mexicani și nevasta sa și mai toți cu care acesta se intersectează. El cedează și pune la cale un plan de răzbunare doar că nici acum lucrurile nu merg așa cum plănuiește el pentru că reușește să atragă atenția unui baron al drogurilor local, niște amărâți ce vor să îi fure banii, un mercenar angajat de șeful său pentru a-l elimina precum și doi vecini de hotel aflați în Mexic în scopuri necurate.

Rant: Nu aveam cine știe ce așteptări de la film de aia nici măcar nu m-am gândit să îl includ în lista de filme de vizionat pe luna asta. După ce am văzut trailerul am zis hai că poate e ceva totuși de capul lui. La nivel de distribuție lucrurile stăteau destul de bine, chiar dacă David Oyelowo nu mai jucase în roluri de comedie până acuma (PS o face foarte bine). Povestea se învârte în jurul a trei protagoniști, manieratul Harold, mizerabilul său șef Richard și oportunista Elaine. În jurul lor roiesc o serie de alte personaje care până la final nu au foarte multe de spus. De exemplu Thandie Newton este complet irosită în rolul soției lui Harold, scopul ei general în film fiind doar de a spune o poantă.La fel de pierduți mi se par a fi Amanda Seyfried și Harry Treadaway, a căror poveste putea lipsi complet din film, deseori fiind uitați pe parcurs. Apariția lui Sharlto Copley ar fi trebuit să mai anime lucrurile dar și el este folosit criminal de puțin.

Filmul de asemenea plătește tribut mai multor producții cu povești similare din care se inspiră dar cărora nu reușește să le reproducă șarmul. Nash Edgerton, fratele lui Joel, se dovedește stângaci în anumite momente în spatele camerei și doar jocul stelar a lui Charlize (care și beneficiază de cele mai bune replici) și David (mereu amuzant de fiecare dată când apare în cadru) reușește să salveze acest film, făcându-l suportabil de vizionat.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.