Loading...
Out of Sight (1998)

Out of Sight (1998)

by Adrian Solomon, noiembrie 20, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Crime
Regie: Steven Soderbergh
Distribuție:
George Clooney, Jennifer Lopez, Ving Rhames, Don Cheadle, Dennis Farina, Albert Brooks
Durată: 2 h. 03 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Jack Foley, un talentat spărgător de bănci, se laudă cu un număr record de jafuri, pentru care nu a folosit niciodată vreo armă. Cu toate astea, a înfundat pușcăria de suficiente ori cât să își câștige o reputație printre populația pușcăriilor statele. A reușit să își facă și prieteni, precum Buddy și Glen, dar și suficienți dușmani. În urma ultimului jaf, Jack pune la cale o evadare spectaculoasă, cu ajutorul amicului său Buddy. Cât pe ce să fie dejucată de prezența frumoasei și destoinicei agente federale Karen Sisco, evadarea are succes iar Jack se trezește în portbagajul unei mașini, alături de acuma ostatica Karen. Între cei doi are loc un schimb interesant de replici și cei doi se îndrăgostesc unul de celălalt. Doar că Jack este în căutarea unui jaf de proporții iar această relație cu Karen poate însemna sfârșitul carierei sale de hoț profesionist.

Rant: Sodenberg a demonstrat în dese rânduri că știe cum să facă filme despre jafuri, în special prin seria Ocean’s Eleven, la care a colaborat cu același Clooney. Mai mult, filmul este ajutat de interacțiunea excelentă dintre Clooney și Lopez, ambii în apogeul carierei lor, dar și de restul distribuției, una foarte bună.

„Out of Sight” este cea mai bună și mai fidelă adaptare ale vreunei cărți scrise de Leonard Elmore (alte adaptări ale acestuia fiind Get Shorty, Touch și Jackie Brown). În multe feluri filmul poate fi asemănat cu Pulp Fiction, de la personajele excentrice, la situațiile incredibile în care sunt puse și liniile de dialog interesante, până la timeline-ul filmului, unul destul de fracturat care te poartă din prezent în trecut și te obligă să fi mereu atent.

Filmul deja poate fi considerat ca unul clasic, și din partea mea este o recomandare musai.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.