Loading...

Highlander (1986)

by Adrian Solomon, noiembrie 13, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Aventură, Fantezie
Regie: Russell Mulcahy
Distribuție: Christopher Lambert, Roxanne Hart, Clancy Brown, Sean Connery
Durată: 2 h. 10 min.
Rating IMDB: 7.1

Despre: Connor MacLeod este un scoțian nemuritor care a trăit timp de secole întregi pe acest pământ. Asemenea lui mai există și alții prin lume, ei văzându-se nevoiți să lupte pe viață și pe moarte pentru că doar ultimul rămas în viață, va fi în stare să pună mâna pe mult râvnitul Premiu.

Rant: Highlander este unul dintre acele filme văzute pe când eram puștan, care mi-a rămas adânc fixat în suflet drept unul dintre filmele bune ale acelor ani. Prezența lui Connery, aducea după sine un plus de valoare filmului, cu toate că nu el era în centrul acțiunii. Este și primul film care ni-l arată pe marele actor interpretând un mentor pentru colegi mai tineri, un tip de rol care urma să devină foarte des întâlnit în cariera lui Sean din cea de-a doua jumătate de carierei sale.

Având drept inspirație centrală filmul The Duelists, a lui Ridley Scott, și o vizită prin Scoția și prin Turnul Londrei efectuată de Gregory Widen, scenaristul acestui film, Highlander a devenit un cult clasic, care nu doar că a beneficiat de o distribuția bună, cu un Sean Connery aproape perfect în rolul său, de o poveste strălucită care a generat o întreagă franciză, completată cu mai multe continuări, cărți, seriale, animații, ba chiar și jocuri video (astea nu prea bune), dar și de o coloană sonoră completată în mare măsură de legendara trupă Queen.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.