Loading...
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017)

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017)

by Adrian Solomon, iunie 3, 2017

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Aventură, Fantasy
Regie: Joachim Rønning, Espen Sandberg
Distribuție:
Johnny Depp, Javier Bardem, Brenton Thwaites, Kaya Scodelario, Kevin McNally, Geoffrey Rush
Durată: 2 h. 09 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: Ted Turner, fiul lui Will Turner, actualmente blestematul căpitan al vasului The Flying Dutchman, caută neîncetat o metodă de a-și salva tatăl de pe acel vas fantomă. Pentru asta, el călătorește pe unde apucă, servind pe diverse nave. Aflat pe o navă de război englezească în urmărirea unor pirați, aceștia ajung în Triunghiul Diavolului, unde sunt întâmpinați și masacrați (mai puțin Ted) de echipajul fantomatic al căpitanului Salazar, care îl caută pe Jack Sparrow pentru a se elibera la rându-i de blestemul la care a fost supus. Acum Ted trebuie să îl găsească pe Jack Sparrow, pentru ca împreună să găsească fabuloasa comoară Tridentul lui Poseidon, comoară ce le va pune punct tuturor necazurilor.

Rant? Părerea sinceră este că această serie ar fi trebuit de multă vreme să se termine. Ce avem acuma este o carcasă cu prea puține bucăți de carne, de pe care producătorii hulpavi încă încearcă să mai ciugulească ceva. Într-unul dintre trailere ni se promitea că aceasta estet The Final Adventure, și mă rog să fie ăsta cazul pentru că acest film a fost destul de slab (încă nu sunt decis dacă a fost mai slab sau la fel de slab precum On Stranger Tides).

Și când zic că a fost slab, nici nu știu de ce să mă leg prima dată. Johnny Depp a devenit o caricatură, iar personajul Jack Sparrow (care inițial l-a propulsat în stratosferă) pare să îi scurteze cariera de actor de la film la film. La fel l-am întâlnit și aici, fără umorul de altă dată, o variantă extrem de fadă a celui ce pe vremuri, intra triumfal în viețile noastre în felul următor (click aici pentru a vedea cum).  Nici talentatul Javier Bardem, adus în serie ca Salazar, nu reușește să facă filmul mai interesant, echipajul său de fantome fiind printre cele mai slab dezvoltate echipaje de până acum.

Povestea e și ea destul de confuză, aderând la propriile principii doar atunci când o cere înaintarea plotului. Am sfârșit destul de confuz asupra motivațiilor anumitor personaje, să nu mai menționez că de englezi am uitat complet că se înscriseseră în cursa pentru Trident, cu singura lor motivație și anume că doar Imperiul Britanic va domina mările.

Totuși nu îi putem învinui pe cei doi regizori norvegieni că nu încearcă. Există câteva scene ingenioase, ambele pe la începutul filmului, una implicând o ghilotină rotativă și alta un jaf de bancă care ar face și Fast and Furious să pălească de rușine. Dar apoi, pe măsură ce progresăm în film, efectele 3D preiau complet controlul și ne asaltează simțurile cu o înverșunare demnă de o cauză mai bună.

Cu toate astea, se pare că fanii Pirates prezenți în sală s-au declarat satisfăcuți de acest film așa că, la fel ca în restul cazurilor, las la latitudinea fiecăruia să vadă filmul și să judece după bunul plac.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.