Loading...
How to Sell Drugs Online (Fast) (2019- )

How to Sell Drugs Online (Fast) (2019- )

by Adrian Solomon, iulie 29, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Distribuție: Maximilian Mundt, Anna Lena Klenke, Danilo Kamperidis, Damian Hardung, Luna Baptiste Schaller, Leonie Wesselow, Bjarne Mädel
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 12
Durată episod: ~30 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 7.9

Despre: Din dorința de a-și impresiona și de a-și recuceri fosta prietenă, tocilarul Moritz Zimmerman începe să vândă ecstasy online, construindu-și o afacere pe cât de bănoasă, pe atât de ilegală, în special când notorietatea începe să îi sporească, atrăgând după sine cele mai dubioase personaje.

Rant: Zilele trecute am dat accidental peste această serie made in Germany și sincer nu mă așteptam la prea multe, dar, spre completa mea surpriză, după 3 ore am dat gata primul sezon și am rămas cât se poate de entuziasmat de ce am văzut. Este un serial, parcă, dedicat generației Z, zoomerilor așa cum își spun, această generație care stă atârnată de telefon și își duce cam tot traiul prin filtrul rețelelor de socializare. Așa cum ne zice și Moritz în introducere, avem în telefonul din buzunar toate cunoștințele posibile, dar noi alegem să facem face-swap. Felul în care este filmat, ca un tipical rom-com adolescentin peste care este presărat un pic din Breaking Bad, fac ca How to Sell Drugs Online (Fast) să fie o alegere viabilă care să nimerească mai multe gusturi în materie de seriale.

Ei bine, totul pornește de la Moritz al nostru, care tocmai a fost părăsit, de fapt tocmai a fost informat de prietena sa Lisa, pe care o aștepta de mai bine de un an să își termine excursia de studii din SUA, că ea dorește timp și spațiu personal și că mai bine să ia o pauză. Moritz reacționează așa cum ar face-o orice adolescent normal, îi sparge contul de Facebook, îi citește mesajele și îi verifică pozele, aflând astfel două lucruri importante, Lisa a început să ia droguri de petrecere – ecstasy, și că ea organizează o petrecere de bun venit, la care este chemat și noul ei crush, popularul Dan – care face și pe dealerul local de droguri. Într-un efort să o impresioneze pe Lisa, Moritz cumpără o cantitate mare de ecstasy cu banii luați din proiectul comun făcut în parteneriat cu Lenny, cel mai bun prieten al său, un băiat bolnav, care anual este anunțat de doctori că mai are puțin timp de trăit, fapt ce îl face să trăiască cu zâmbetul pe buze și să aprecieze viața cât poate el mai mult. Lucrurile nu merg așa cum își propune Moritz iar acesta se vede nevoit să convertească proiectul lor comun – un magazin virtual destinat vânzării și cumpărării obiectelor găsite în jocuri, într-un magazin virtual pentru vinderea surplusului de droguri, afacere care va deveni foarte profitabilă, dar și al naibii de riscantă din momentul în care tot mai multe persoane dubioase încep să fie interesate de potențialul acesteia.

Serialul face o analiză destul de bună și de pertinentă generației actuale, găsind suficiente lucruri de spus, în special din perspectiva unor liceeni stabiliți într-un oraș mic, aparent muribund, în care nimic interesant nu se întâmplă. De la așteptările lor de la viață, felul în care văd ei societatea aflată într-o continuă schimbare, eterna dorință de a încerca ceva nou, de a experimenta lucruri, persoane și senzații noi, personajele sunt destul de profunde pentru a le face interesante, relatable, fiecare având proprii săi demoni de înfruntat. De exemplu Lisa, tipa care pune în mișcarea întreaga serie de evenimente. La început pare a fi ușor iritantă, mai ales că noi, spectatorii privim lucrurile prin prisma lui Moritz, căruia tocmai îi frânsese inima. Dar pe măsură ce înaintăm în serial, îi descoperim noi și noi fețe (e talentată la chimie, găsește plăcere în a studia, citi și interpreta texte literare, are probleme mari în familie, călătoria în State a lăsat-o într-un spațiu mental derizoriu, nu se mai regăsește pe sine) și începem să ținem la ea, ca la mai toți membrii distribuției (chiar și Marie, sora mai mică a lui Daniel care parcă există doar pentru a-l enerva).

Nu pot să zic că am râs în hohote, dar au fost suficiente momente care m-au făcut să zâmbesc și să chicotesc. Serialul este disponibil pe Netflix, tocmai a beneficiat de un al doilea sezon, dar cel mai important, are puține episoade (șase pe sezon) de câte 30 de minute fiecare așa că își permite să spună o poveste comprimată și să nu o lălăie cu complicații inutile destinate umplerii forțate a unui număr specific de episoade. Fiind un produs european, actorii nu vor fi prea cunoscuți decât, probabil, celor familiarizați cu cinematografia germană, dar personal nu am văzut niciodată acest lucru ca pe un impediment în degustarea produsului final, ba mai mult, a sporit imersiunea în lumea serialului, dând un plus de veridicitate poveștii.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.