Loading...
Jack Reacher: Never Go Back (2016)

Jack Reacher: Never Go Back (2016)

by Adrian Solomon, octombrie 31, 2016

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune, Thriller
Regie: Edward Zwick
Distribuție:
Tom Cruise, Cobie Smulders, Patrick Heusinger, Aldis Hodge, Danika Yarosh, Holt McCallany
Durată: 1 h. 58 min.
Rating IMDB: 6.1

Despre: Jack Reacher a ajuns să își trăiască visul său de om singuratec. Hoinărește prin America, ocazional mai rezolvă o dispută locală, mai bagă un rău la pușcărie, mărunțișuri de genul. Dar i-a căzut cu tronc cea care îl înlocuiește și decide să îi facă o vizită la sediul central. Nu ajunge bine și află că tipa ar fi o trădătoare și că e închisă, fără drept de vizitare. Jack Reacher începe o anchetă pe cont propriu, doar pentru a descoperi că totul e o înscenare care vine de mai sus iar el și cu tipa se trezesc fugind de legea militară că aparent doar poliția militară îi fugărește. Ba pardon, pe urmele lor se mai află și un asasin uns cu toate alifiile care știe să te lovească unde te doare mai tare. Și pe Jack, mai recent, a început să îl doară de faptul că a aflat că s-ar putea să fie tată. Problema e că nu cunoaște persoana care face această declarație, nu ține minte să și-o fi tras cu nimeni acu 15 ani când servea pe Unchiul Sam cu pasiune și devotament. Așa că lucrurile sunt extrem de complicate pentru sărmanul Jack, și asta doar pentru că a dorit o seară de calitate.

De ce să mă uit? Poate ai văzut prima parte și ți-a plăcut așa că te-ai decis, hei, ce aș putea face cu timpul meu liber, ia să mă duc la un film. Sau poate, ca și mine, ai zis, uite film nou cu Tom Cruise, încă face filme decente hai să îl încerc. Nu are mai nici o legătură cu primul film așa că ar putea fi serializat cu mare ușurință, doar că l-ar pierde pe Tom din postura de Jack convingător, și poți intra în atmosferă încă de la primele secvențe care le-am văzut în trailer pentru că am intrat cu întârziere la film. Jack snopește niște scursuri sociale și apoi când să fie dus la bulău pentru acest fapt, cu cătușele pe încheieturi le zice polițailor, băi băieți, stați că sună telefonul ala fix de pe perete și v-o luat mama dracului. Și vezi minune, fix așa se și întâmplă. Bine, personajul e luat dintr-o serie de cărți destul de lungă, mai precis 20 de cărți publicate până în 2015 așa că ideea cu serializarea s-a potrivi ca o mănușă.

Întorsăturile de situație sunt dar nu te fac să exprimi wow măiculiță, I didn’t see that one coming!! Este un film by the numbers, fără pretenții de capodoperă, dar suficient cât să te țină investit timp de aproape două ore. Personajul negativ este destul de subțire, nu aduce nimic nou, motivațiile sale fiind destul de slabe. La un moment dat am simțit că există mister doar din cauza ascunderii anumitor elemente din ansamblul întreg. Anumite personaje apar pentru ca mai apoi să dispară până le cere scenariul să intre iar în joc. Per total, la fel ca și primul film, este destul de ușor să uiți ce ai văzut aici pentru că totul e fad și praf în ochi.

Tom Cruise încă se mai descurcă cu acest tip de filme, probabil încă își mai face propriile cascadorii lucru pentru care nu pot decât să îl respect. Cobie Smulders va rămâne mereu acel personaj băiețos din How I Met Your Mother, indiferent de ce rol va juca. Surpriza relativ plăcută vine din partea nou sositei Danika Yarosh, în rolul presupusei fiice a lui Jack, pe care acesta decide să o salveze. Blonduța este destul de dezinvoltă și face un rol decent, aducând un twist interesant întregii sinergii de lup singuratec vs. toată lumea.

Per total avem de a face cu un film de popcorn perfect pentru o duminică în oraș, pe care vă îndemn să îl vedeți în lipsă de oferte mai bune.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.