Loading...
Justice League Dark: Apokolips War (2020)

Justice League Dark: Apokolips War (2020)

by Adrian Solomon, mai 23, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Animație, Super-eroi
Regie: Matt Peters, Christina Sotta
Distribuție: Jerry O’Connell, Matt Ryan, Jason O’Mara, Taissa Farmiga, Stuart Allan, Tony Todd, Rosario Dawson, Shemar Moore, Christopher Gorham, Rebecca Romijn, Rainn Wilson
Durată: 1 h. 30 min.
Rating IMDB: 7.8

Despre: Superman și Justice League încearcă să îl oprească pe maleficul Darkseid din a invada Pământul dar eșuează lamentabil, majoritatea eroilor fiind decimați iar planeta noastră subjugată de atotputernicul cuceritor. Singurii care mai încearcă să se opună sunt o mână de eroi conduși de John Constantine și Raven, aceștia fiind nevoiți să caute aliați noi și vechi, într-o cursă contra-cronometru.

Rant: Totul a început în 2013 odată cu lansarea animației Flashpoint Paradox, care practic a pornit această serie de 15 filme și care, iată, se termină cu filmul de față, un veritabil Endgame în variantă DC. Decizia de a transforma aceste animații din PG în Rated R, a fost una surprinzătoare la început, dar care până la urmă a ajuns să definească aceste filme care nu se dau înapoi de la a arăta violență grafică, aici totul fiind dat la 11. Vom fi martori la morțile extrem de grafice a multor super-eroi pe care îi îndrăgim, lucru care ne arată că animațiile nu sunt neapărat un mediu destinat exclusiv celor mici, așa cum animeurile o fac de decenii încoace.

Pentru că anual apar în jur de trei animații DC, produse de cei de la WB, la început a fost mai greu să îmi dau seama de această continuitate pentru că un film discuta despre evenimentele post Flashpoint Paradox, iar altul discuta despre un Batman în era victoriană sau despre ce ar fi fost dacă Superman ateriza în Rusia și devenea simbol de propagandă comunistă. Însă, încet încet, s-au putut observa elementele comune, aceeași echipă de actori care dădeau vocile personajelor, animația folosită și poveștile care reflectau evenimente petrecute în filmele anterioare, pentru ca la final, să avem acest Apokolips War, care a venit și a legat frumos toate firele narative într-un pachet climatic de zile mari.

Ca de obicei, fanii lui Matt Ryan, pe post de John Constantine, vor fi încântați de prezența acestuia într-un rol consistent și foarte important, cu toate că revin mai toți cei care au dat voce acestor personaje: Jerry O’Connell – Superman, Jason O’Mara – Batman, Taissa Farmiga – Raven, Stuart Allan – Damian Wayne, Rosario Dawson – Wonder Woman, Rebecca Romijn – Lois Lane, Rainn Wilson – Lex Luthor. Animația este ca de obicei, de mare calitate, păstrându-se modelele personajelor (din nou, un lucru foarte important pentru această continuitate).

Așadar vizionarea acestui film devine mandatorie pentru cei care au urmărit seria până acum.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.