Loading...
Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Kiss Kiss Bang Bang (2005)

by Adrian Solomon, iulie 25, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Thriller, Comedie, Neo-noir, Buddy-Cop
Regie: Shane Black
Distribuție:
Robert Downey Jr., Val Kilmer, Michelle Monaghan, Corbin Bernsen
Durată: 1 h. 43 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: Un escroc mărunt, Harry Lockhart, fugind de poliție, ajunge din greșeală în sala de audiție pentru un film. Fiind foarte convingător, acesta primește rolul principal și astfel se trezește aruncat în lumea Holywoodului, dar și în mijlocul unei conspirații criminale ce o implică pe iubita lui din copilărie și pe un detectiv privat.

Rant: Shane Black nu are foarte multe filme la activ, dar tot ce a făcut până acuma a fost de calitate. Iron Man 3 nu îl socotim pentru că face parte din MCU și acolo a fost limitat de scenariu și de pretențiile producătorilor dar unde a putut, în Kiss Kiss și în The Nice Guys, ne-a arătat cât de creativ poate fi și cât de bine știe să țeasă o intrigă.

Kiss Kiss poate fi considerat un omagiu adus filmelor neo-noir, dar în același timp are și multe elemente de satiră și umor neconvențional, toate fin balansate cât să nu deranjeze sau cât să nu scoată spectatorul din ritmul filmului. Trioul de actori principali, RDJ, Val și Michelle, interacționează foarte bine unul cu altul, iar între RDJ și Val se simte o chemistry incredibilă, dialogurile lor fiind cele mai siropoase din tot filmul.

Nu este un film întunecat ca restul filmelor neo-noi prezentate luna asta, dar tot stă cu mândrie între cele mai bune produse de acest gen. Dacă nu ați văzut încă această bijuterie subapreciată și prea puțin cunoscută, vă sfătuiesc să puneți mâna și să îl vedeți cât mai repede.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.