Loading...

Freaky (2020)

by Adrian Solomon, decembrie 29, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Comedie, Horror
Regie: Christopher Landon
Distribuție: Vince Vaughn, Kathryn Newton, Katie Finneran, Celeste O’Connor, Misha Osherovich, Alan Ruck
Durată: 1 h. 42 min.
Rating IMDB: 6.4

Despre: Datorită personalității sale mai retrase, adolescenta Millie Kessler este deseori ținta colegilor ei rău intenționați. Și pentru că necazurile vin mereu la pachet, ea este și cea mai recentă victimă a unui criminal în serie local, însă datorită unor evenimente supranaturale, exact în momentul crimei cei doi își schimbă corpurile. Cu puțin timp la dispoziție, Millie va trebui să găsească o metodă de a reveni în corpul ei, însă acest lucru este destul de dificil când ești în corpul unui criminal căutat de un oraș întreg.

Rant: Freaky este nici mai mult nici mai puțin copilul legitim al Friday the 13th cu Freaky Friday și acest mișmaș slasher/body swap nu ar trebui să ne surprindă având în vedere că regizorul a mai combinat cu succes The Groundhog Day cu Halloween adică slasher/time loop. Aș îndrăzni să zic că și de data asta, succesul este cel scontat adică publicul țintă, amatorii de slasher horror, va fi mulțumit iar cei casual, chiar dacă vor comenta pe ici pe colo, se vor distra de minune la prestația lui Vince Vaughn.

Freay începe, cum altcumva, cu patru adolescenți care povestesc de cât de groaznic era The Blissfield Butcher, criminalul în serie local. Ca și cum le-ar fi auzit povestea, acesta se înființează pe loc și îi omoară pe cei patru în cele mai inventive căi, pornind filmul așa cum ar face-o orice slasher care se respectă. Urmează apoi să aflăm despre adolescenta Millie care e hot dar ascunde acest lucru printr-o perdea de jale de sine și îndoială cauzată și de moartea tatălui ei și de relația greoaie cu o mamă manipulantă. Bineînțeles că prietenii ei sunt o negresă și un gay (hai să recunoaștem că după Vaughn, cei doi sunt cele mai bune lucruri la acest film) și că viața ei la școală e un chin, de la fetele populare, la profesori, toți luându-se de ea. Iar după ce a fost uitată de maică-sa în parcarea școlii după meciul de homecoming, Millie este și atacată de criminal. Doar că acesta șterpelise un cuțit ritualistic cu puteri supranaturale, iar când dă să o înjunghie pe fată, cei doi își vor schimba corpurile (până aici nu este absolut nici un spoiler dacă vă uitați la trailer). Și de aici va începe distracția principală a filmului, adică Vince Vaughn, un om de 1.94, interpretând o fetiță de liceu, pentru că Kathryn Newton nu va mai prea avea multe de zis, interpretând un maniac în corp de fată.

Filmul merită văzut DOAR pentru Vince Vaughn deoarece povestea e subțire și dacă ești genul care să caute găuri în scenarii, vei găsi mult prea multe.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.