Loading...
Loveless (aka. Nelyubov) (2017)

Loveless (aka. Nelyubov) (2017)

by Florin Frențiu, noiembrie 19, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Dramă
Regie: Andrey Zvyagintsev.
Distribuție:
Maryana Spivak, Aleksey Rozin, Matvey Novikov, Marina Vasilyeva, Andris Keišs
Durată: 2 h. 07 min.
Rating IMDB: 7.6

Despre: Martor la desele certuri dintre părinții săi, care se află în mijlocul unui divorț brutal, Alexey decide să fugă de acasă. Pentru că trec câteva zile și acesta nu apare, cei doi părinți vor încerca din răsputeri să îl găsească.

Cronică (by F.F.): Un amic de-al meu spunea despre Zvyanginstev că este cel mai bun regizor contemporan rus. Eu merg mai departe cu afirmația și susțin că este în top 5 regizori contemporani mondiali. Este fenomenal cum reușește să mă surprindă de la film la film, în cazul de față cu noua sa capodoperă intitulată Loveless (Nelyubov). Pelicula este sumbră, întunecată, rece, dar în același timp emoționantă, cu unele momente cu adevărat sfâșietoare. Dacă lipsa fiziologică a luminii aduce întunericul, lipsa iubirii aduce întunericul în sufletele noastre. Cine are copii, va fi lovit de acest film precum un pumnal în piept. Tema filmului este una extrem de complexă și ne arată consecințele neglijenței față de copil, lipsei iubirii în familie și reflectată în societate, indiferență, nepăsarea, acte de egoism feroce, toate petrecându-se în peisajul dezolant de iarnă din Moscova.

Când fericirea ta este mai importantă decât cea a copilului tău, când ești preocupat mai mult de coafură, selfies, viața sexuală, luatul cinei într-un restaurant de lux, atunci decadența, detașarea din tine, vanitatea, superficialitatea vorbesc de la sine. Regizorul știe foarte bine să amestece drama de familie cu mystery thrillerul și lucrul acesta se simte în film, precum și faptul că știe să își aleagă actorii.

Copilul actor din rolul Alyosha, deși apare în puține scene, este fantastic în partitură, exprimând multe emoții prin prisma ochilor și trăsăturilor faciale, scenele cu el fiind cele mai încărcate emoțional. Menționez că nu recomand acest film persoanelor superficiale sau celor care caută entertaining ieftin.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.