Loading...

J.S.A.: Joint Security Area (aka. Gongdong gyeongbi guyeok JSA) (2000)

by Adrian Solomon, septembrie 24, 2016

Recomandare – musai!

Gen: Dramă, Thriller
Regie: Park Chan-wook
Distribuție:
Lee Young-ae, Lee Byung-hun, Song Kang-ho
Durată: 1 h. 50 min.
Rating IMDB: 7.8

Despre: O crimă se petrece în miezul nopții la unul dintre posturile de supraveghere de la granița dintre Coreea de Nord și cea de Sud. Există doar doi supraviețuitori, fiecare cu propria poveste. Dată fiind natura delicată a cazului, pentru rezolvarea sa este formată o echipă de investigație din partea Comisiei Țărilor Neutre, condusă de maiorul elvețian de origine coreeană Sophie E. Jean. Ea realizează că există ceva necurat la mijloc, dar ce va descoperi îi va întrece toate așteptările.

Rant: Când vizionezi J.S.A.: Joint Security Area pentru prima dată, nu prea știi la ce să te aștepți. Este o dramă, un film de suspans, un comentariu politic. Dar după ce te mai familiarizezi un pic cu opera lui Park Chan-wook, îți vei da seama că stai în prezența unui film mult mai adânc, o sumă a tuturor tipologiilor înșirate adineauri.După ce am văzut Oldboy, l-am comparat pe regizorul cu David Fincher, poate și datorită utilizării unor tranziții asemănătoare, dar și datorită faptului că filmele lor sunt întunecate, atât la propriu cât și la figurat. Dar, departe de noir-ul lui Oldboy, JSA prezintă în esență viața la granița dintre Nord și Sud, presărând o urmă de mister, și anume o crimă care pune în pericol delicata și fragila pace existentă între aceste două țări surori. Prinși în mijlocul acestui mister, se află personajele lui Song Kang-ho, și cel a lui Lee Byung-hun, doi soldați reprezentativi pentru cele două țări. Prin flashbackuri și prin ochii maiorului Sophie, începem să reconstituim evenimentele unei nopți tragice, a căror supraviețuitori dau declarații atât de contrastante cu privire la cele petrecute. În mâna lui Park Chan-wook, povestea decurge în mod fascinant, atestând faptul că acesta este unul dintre cei mai mari regizori contemporani, și că actorii aleși au fost prin anii 2000, cei mai reprezentativi ai cinematografiei coreene.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.