Loading...
The Edge of Seventeen (2016)

The Edge of Seventeen (2016)

by Adrian Solomon, februarie 5, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Dramă, Teens
Regie: Kelly Fremon Craig.
Distribuție:
Hailee Steinfeld, Haley Lu Richardson, Hayden Szeto, Blake Jenner, Woody Harrelson, Kyra Sedgwick
Durată: 1 h. 44 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: Nadine Franklin, o adolescentă de 17 ani, este răvășită atunci când află că prietena ei cea mai bună, Krista, în urma unei petreceri udate cu alcool, decide să se cupleze cu fratele ei. Viața lui Nadine este întoarsă cu susul în jos iar singura constantă pentru ea rămâne profesorul ei de istorie, Dl. Bruner, căruia îi povestește tot ce se întâmplă, în ciuda protestelor acestuia. De la problemele cu băieții, la lipsa de prieteni și la trădarea pe care o simte din partea prietenei sale, vom fi părtași și poate ne vom și regăsi în necazurile lui Nadine, povestite de-a lungul acestui film.

Rant: Ca să citez pe criticul Alex Welch de la IGN: „The Edge of Seventeen a lui Kelly Fremon Craig este un portret perfect al tinereții, al încercărilor de a te accepta pe tine însuți așa cum ești.” Pornind de la rolul lui Nadine, fantastic interpretat de tânăra Hailee Steinfeld, copiluța  deșteaptă din True Grit-ul fraților Coen, la cel a profesorului Barnes, cu care Woody Harrelson ne arată că nu și-a pierdut deloc din umorul său, scenele în care acesta era implicat și replicile seci fiind absolut demențiale, și poveștile spuse, povești reale, în care ne putem regăsi cu toții, toate acestea fac ca acest film să fie un efort cinstit și sincer din partea tuturor celor implicați.

Demult nu am mai urmărit cu interes un film ancorat în viața mundană, de zi cu zi, populat de adolescenți, fiecare cu necazul său, și să fiu atât de investit. Îl recomand celor tineri, în special fetelor, cu toate că și băieții pot urmări procesul gândirii unei fete normale, și eventual pot găsi răspunsuri la întrebări pe care încă nu și le-au pus.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.