Loading...
Lucy (2014)

Lucy (2014)

by Adrian Solomon, mai 14, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, S.F.
Regie: Luc Besson
Distribuție:
Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Choi Min-sik, Amr Waked
Durată: 1 h. 29 min.
Rating IMDB: 6.4

Despre: Lucy este o studentă americană ce învață în Taipei, Taiwan. Ea este prostită de prietenul ei să devină cărăuș de droguri pentru un traficant coreean foarte periculos și să transporte un drog nou, sintetic, pentru a fi distribuit în Europa. Doar că, în urma unui accident, o parte din drog îi intră în organism, ea căpătând abilități din ce în ce mai periculoase, transformându-se într-un adevărat înger al răzbunării față de cei care i-au făcut rău.

Rant: Așa cum menționam și la filmul Colombiana, Luc Besson parcă s–a specializat să facă filme a căror personaj principal este o femeie care ajunge să fie extrem de puternică și dominantă, în urma unor diverse traume. Exact la fel stă treaba și cu Lucy, un film frumos, aspectuos, care parcă promite mai mult decât poate livra, având totuși o Scarlett Johansson în vârf de formă, care cară filmul în spate. Nu că Morgan Freeman sau Choi Min-sik (Oldboy) nu ar aduce un plus de validitate filmului, dar Scarlett este steaua absolută și vrea să fure fiecare cadru în care se află.

Premisa este interesantă dar parcă a fost explorată de mai multe filme în aceeași perioadă, cel mai apropiat exemplu fiind Limitless cu Bradley Cooper din 2011. Comparația este chiar validă când te gândești că și acolo, un neica nimeni devine un om complet diferit în urma experimentării cu un drog, care îi descătușează întreg potențialul creierului. Doar că Besson duce lucrurile un pic mai departe, inserând pe lângă cârduri întregi de mafioți coreeni, și super-puteri care mai de care, și un sfârșit care te va face să scarpini în cap.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.