Loading...
Mean Machine (2001)

Mean Machine (2001)

by Adrian Solomon, iunie 1, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Fantasy
Regie: Barry Skolnick
Distribuție:
Vinnie Jones, David Kelly, David Hemmings, Ralph Brown, Jason Flemyng, Danny Dyer, Jason Statham
Durată: 1 h. 39 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: Danny „The Mean Machine” Meehan, este o fostă vedetă a fotbalului insular, dat afară din fotbal după ce a trântit un meci al echipei naționale contra Germaniei, rivalii lor de o viață. Arestat după ce, într-un episod de beție, a asaltat doi polițiști, el ajunge în pușcăria Longmarsh. Bruscat de paznici, în scurt timp ajunge în biroul guvernatorului pușcăriei, care îi dezvăluie că a tras o groază de sfori pentru a-l aduce la el în închisoare și îi propune condiții mai relaxate de trai dacă acceptă să antreneze echipa gardienilor, pentru un viitor turneu. Danny refuză și viața sa devine un chin, atât gardienii cât și deținuții atacându-l frecvent. Pentru a se salva, el propune guvernatorului un meci gardieni vs prizonieri.

Rant? Remake al filmului din anii 70, The Longest Yard, cu mustăciosul de Burt Reynolds, acest film produs de Guy Ritchie adună la start un număr însemnat de actori care au participat în primele sale filme, bine primitele de public Lock, Stock and Two Smoking Barrles și Snatch. De departe se remarcă Jason Statham, care încă nu ajunsese la statutul de action hero pe care îl are azi. El îl interpretează pe Monk, un deținut extrem de violent, cu ucigașe, recrutat de deținuți pe postul de portar. Interacțiunile sale cu restul echipei, mereu speriați de el, sunt unul din punctele forte ale acestui film.

Filmul nu strălucește prin plot, fiind un remake destul de fidel originalului, înlocuind doar locația (SUA cu UK) și fotbalul american cu fotbalul nostru cel de toate zilele. Poate s-ar putea să nici nu te amuze prea mult pentru că filmul mustește de acel umor britanic, pe care ori îl înțelegi ori nu (aș merge într-atât de departe încât să afirm că se merită a studia limba engleză doar pentru a înțelege dialogul de aici).

Mean Machine este împărțit în două părți. Astfel începem cu perioada de acomodare a lui Danny în pușcărie și recrutarea echipei și apoi trecem la partea a doua, meciul în sine. Șicanele gărzi-prizonieri sunt omniprezente, ba un pumn în coaste, ba un șut în bile. Un lucru care întregește meciul extrem de bine este comentariul celor doi Bob, pentru mine, unul dintre cele mai bune lucruri ale filmului.

Mă opresc aici și vă invit să vedeți sau poate să revedeți acest film!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.