Loading...

Red Notice (2021)

by Adrian Solomon, noiembrie 13, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Comedie
Regie: Rawson Marshall Thurber
Distribuție: Dwayne Johnson, Ryan Reynolds, Gal Gadot, Ritu Arya, Chris Diamantopoulos
Durată: 1 h. 58 min.
Rating IMDB: 6.3

Despre: Un profiler FBI se vede nevoit să facă echipă cu un talentat hoț de artă, pentru a-și curăța numele și pentru a preveni furtul unei colecții de artefacte neprețuite.

Rant: Red Notice este cel mai recent efort Netflix în tentativele lor de a-și asigura propria franciză. Nici un efort nu a fost precupețit pentru facerea acestui film, fiind cheltuite 200 milioane de dolari, aducându-se trei dintre cei mai în vogă actori de la Hollywood, într-un heist-movie care are reminiscențe de Indiana Jones și ocazional de James Bond.

Dacă pe hârtie se părea că succesul va fi garantat, produsului final îi lipsește ceva extrem de important și anume personalitatea, lucru ce mi se pare aproape un sacrilegiu având în vedere pe ce actori se mizează. Fiecare își face jocul cu care ne-am obișnuit deja, Dwayne Johnson – malacul stoic cu o inimă de aur, Ryan Reynolds – escrocul șarmant ce scoate poante la foc automat, și femeia fatală Gal Gadot. Sau, pentru cei ce preferă analogiile de benzi desenate – Black Adam face echipă cu Deadpool pentru a se război cu Wonder Woman. Însă totul pare așa de generic, de la scenariul în sine la plot-twisturile de final, încât la final aveam o senzația că filmul a fost cam goluț de personaje (și faptul că polițaii prezenți erau extrem de inutili, singura lor funcție fiind să se pună în cerc în jurul suspectului și să lase captura în mâna unui protagonist, stând imobili și asistând la discuții lungi) în ciuda scenelor din muzeul din Roma sau pușcăria siberiană. Și faptul că se simte ecranul verde la absolut orice scenă filmată în exterior, fac din această peliculă una specifică vremurilor în care trăim, cu călătorii reduse și întâlniri exclusiv pe Zoom.

Așadar, povestea se învârte în jurul a trei ouă de aur încrustate în nestemate pe care Marc Antoniu le-a dăruit Cleopatrei și din care două au fost găsite iar unul s-a pierdut de-a lungul timpului. Agentul special FBI, John Hartley, o asistă pe agenta Interpol, Das Urvashi, în prinderea hoțului de artă internațional Nolan Booth, în timp ce acesta încerca să sustragă unul dintre aceste ouă dintr-un muzeu din Roma. După ce misiunea celor doi reușește, John se trezește trădat de informatorul său, Bishop, și nu după multă vreme îl urmează pe Booth în aceiași pușcărie îndepărtată din Siberia. Pentru a-și curăța numele, John se vede nevoit să facă echipă cu Nolan pentru a-l împiedica pe Bishop să fure restul colecției.

Filmul nu este nicidecum rău dar colaborarea dintre Reynolds și Johnson pare seacă, by-the-numbers, de fapt așa cum este și mai tot filmul. Merge ca distracție dar nimic mai mult.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.