Loading...
Office Space (1999)

Office Space (1999)

by Adrian Solomon, martie 21, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Regie: Mike Judge
Distribuție:
Ron Livingston, Jennifer Aniston, Gary Cole, Stephen Root, David Herman, Ajay Naidu, Diedrich Bader
Durată: 1 h. 29 min.
Rating IMDB: 7.7

Despre: Peter Gibbons este un simplu programator la o firmă IT numită Initech. El și colegii lui sunt frustrați de slujba pe care o au, în special de superiorii acestora. Lucrurile se complică și mai mult pentru ei când în birou își fac apariția doi Bob, aduși pentru a supraveghea procesul de concediere și triaj a personalului.

Rant: Mike Judge este fără îndoială unul dintre cei care ne-a influențat copilăria nouă, celor crescuți în anii 90, prin unicul și inegalabilul serial Beavis and Butthead, doi reprezentați ai unei generații de couch potatoes, buni la a critica ceea ce se întâmpla în jurul lor. Nici acest film nu scapă de satira specifică lui Judge, luând la șuturi America corporatistă a anilor 90, fiind în același timp o odă adusă tuturor celor care muncesc în diferite corporații, în așa numitele white-collar jobs.

Ca mesaj – Work Sucks!, filmul rămâne valabil și în ziua de azi. Cu toate că nu a fost un succes instant, iată că acest film a dăinuit în timp, ajungând să capete statutul mult dorit de film cult (pentru că în română nu avem un cuvânt specific pentru acest tip de filme, ei bine, acestea sunt filme care în timp adună un grup puternic de fani). Bine și faptul că filmul este plin ochi de replici ușor citabile și situații memorabile, face ca filmul să fie unul dintre cele mai ușor de revăzut.

Oricine a lucrat în vreo fabrică sau corporație, se va regăsi în personajele acestei pelicule, pe care vă îndemn să o vizionați cu încredere.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.