Loading...
Veteran (aka. Beterang) (2015)-min

Veteran (aka. Beterang) (2015)

by Adrian Solomon, septembrie 10, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Comedie, Crime
Regie: Ryoo Seung-wan
Distribuție:
Hwang Jung-min, Yoo Ah-in, Yoo Hae-jin, Oh Dal-su
Durată: 2 h. 03 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Detectivul Seo Do-cheol este un tip dur și nemilos când vine vorba de crimă. Investigând un caz important, află că arogantul milionar Jo Tae-oh — moștenitor al unui conglomerat puternic — este implicat în niște afaceri dubioase. Indiferent cât de viguros îl urmărește echipa lui Soe, Jo scapă întotdeauna grație bogăției și relațiilor sale.

Rant: Veteran este o comedie polițistă cu multă acțiune, cu toate astea, pe parcursul ei, am simțit prea puțin partea de comedie. Probabil încă nu sunt obișnuit cu stilul de comedie oriental, dar de multe ori m-am simțit de parcă urmăream un film serios, în care în orice moment ceva rău se putea întâmpla protagoniștilor. Este o ieșire din tiparul hollywoodian mai mult decât bine venită.

Scenele de acțiune sunt foarte bine realizate, iar cei doi protagoniști sunt de milioane. Joaca de-a șoarecele și pisica dintre detectivul cinstit și milionarul arogant te va ține în suspans până la final, pentru că indiferent ce ar face poliția, băiețașul ăsta gelat este scos din cele mai negre situații, de obicei datorită banilor și pilelor familiei sale. Ajungi să urăști acest personaj, dar asta înseamnă că actorul respectiv își face treaba foarte bine, așa cum face și Yoo Ah-in în cazul de față. Mai apare și Oh Dal-su, unul dintre cei mai folosiți actori secundari, un fel de Steve Buscemi al Coreei, pe care îl recunoști de-îndată datorită aspectului său.

Vă las cu recomandarea să vizionați acest film pentru că merită.

4 Comments


  • anurii
   Replay Cancel Replay
  • februarie 10, 2020

  Adrian Solomon iti multumesc prea-plecat pentru ca imi recomanzi filme excelente. Le-am privit cu mare placere, m-au curatat mental de "desenele animate" facute de americani. Iti sugerez, cu tot respectul, sa ne prezinti si cateva filme deosebite prezentate la Sundance. Ce spui? O critica mititica: "...să vizionați acest film pentru că se merită". Renunta la reflexiv! Romaneste este "pentru ca merita". Te rog, nu pica in sfertodocteala "absolventilor" de Spiru Haret, Dimitrie Cantemir Crestinul, Ecologica, Constantin Barcoveanu, Academia (sic!) de Informatii si scoala doctorala ale sri, alte astfel de stabilimente elevate. Inca odata iti multumesc!

  • Uneori din prea mult avânt pitoresc se mai strecoară și greșeli, sper ca poți căuta adânc în inima ta și să găsești un bob de iertare, un dram de împăcare. Sper ca există suficientă diversitate printre recomandări cât să nu vi se aplece de la atât mercantilism dar nu uitați, sunt un singur om, cu un colaborator ocazional, fără proof-readers de unde rezultă și greșelile, cu serviciu, de unde rezultă cantitatea mai redusă de articole (cam în medie 20 pe lună) - articole făcute doar la filme/seriale văzute personal. Sundance? Încerc, doar că acestea apar mai târziu pe la noi și unele nu pot să zic că mă atrag în mod deosebit. Cu promisiunea că încerc să nu mai folosesc acel reflexiv pe care nici nu mai știu de unde l-am căpătat, îți urez ședere plăcută și/sau navigare ușoară.

  • anurii
   Replay Cancel Replay
  • februarie 10, 2020

  Multumesc pentru atentie! In privinta reflexivului nu este nicio problema. Oricum ai mult mai mult in dictionar decat cele cincizeci de cuvinte necesare cotidian. Lucru remarcabil tinand seama de aproape analfabetii din media si de politrucii care se pretind "vectori de opinie" pe diferite platforme. In fine. Lumea filmului este atat de diversa si valoroasa in afara cinematografiei americane. Este foarte bine ca apar comentarii la filme coreene, cateva pelicule nordice si foarte rar alte scoli. Gandeste-te ca exista atatea filme extraordinare - le-am vazut - rusesti, italiene, israeliene, spaniole, japoneze, nemtesti, unguresti. Sunt atat de multe! Cred ca ar trebui sa le acorzi si acestora atentie. Banuiesc ca este dificil sa tii in viata platforma. Numarul de postari lunare cred ca este arhisuficient; totusi omul are capacitate limitata de receptare si intelegere. Mai ales timpul este insuficient. Bobul de iertare exista. Durerea, Iertarea, Sarbatoarea trebuie sa ne fie comune tuturor. Durerea unui om (alb, negru, galben, rosu) este si a celorlalti. Sarbatoarea unor oameni (crestini, mahomedani, evrei, budisti, etc.) trebuie sa fie bucuria tuturor. Iarta-mi, te rog, apelarea aparent neceremonioasa. Nu inseamna, in termeni abrupti ca incerc sa "ma trag de sireturi" sau ca "ma bat pe burta cu tine. Dar respectul fata de celalalt nu-l arati folosind neaparat "Dvs." ci prin limbaj, ton, atitudine. Respect fata de celalalt inseamna ca intrandu-i in casa ii respecti obiceiurile. Respect inseamna tot ce semnifica cuvantul "empatie". Asa cred. Imi face placere sa citesc comentariile tale si ale colaboratorilor! Buna seara

  • Personal sunt atras de cinematografia asiatică în general, coreeană în particular - un catalog divers de filme pe care încă îl explorez. Sunt conștient de existența unei cinematografii globale doar că accesul e uneori mai dificil decât ar trebui, ajung greu și la unele producții autohtone pe care mi-aș dori să le văd (am ratat Câini când a rulat la cinema și de atunci nu mai dau de el). Și oricum cu greu ajung să acopăr tot ce îmi propun, dar vă sugerez să cautați articolele colegului meu, el fiind responsabil de partea indie/art-house.

Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.