Loading...
Police Academy (1984)

Police Academy (1984)

by Adrian Solomon, mai 16, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Comedie
Regie: Hugh Wilson
Distribuție:
Steve Guttenberg, Kim Cattrall, Bubba Smith, George Gaynes, Donovan Scott, Michael Winslow, Andrew Rubin, David Graf, Bruce Mahler, Marion Ramsey
Durată: 1 h. 36 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: Primarul unui oraș împânzit de crimă decide să faciliteze accesul în academia de poliție pentru a avea mai mulți polițai pe străzi. Acest lucru face ca în Academia de Poliție să fie populată de tot felul de personaje bizare, dornice să se înroleze din varii motive. Printre cadeți se află suavul Carey Mahoney (Steve Guttenberg), masivul Moses Hightower (Bubba Smith), superba Karen Thompson (Kim Cattrall) dar și beat-box-ul uman Larvell Jones (Michael Winslow). Aceștia vor fi nevoiți să dea dovadă de multă inițiativă și mult curaj pentru a face față condițiilor grele impuse de severul locotenent Thaddeus Harris (G.W. Bailey) și acoliții acestuia.

Rant: Un alt film care mă lovește fix în copilărie. Am văzut și revăzut toate filmele din această serie de foarte multe ori, ba pe unul l-am prins chiar la cinematograful local înainte de a lua foc (cel cu Moscova). Cred că toată lumea pe atunci știa seria de filme și avea cel puțin un personaj favorit căruia îi știa și majoritatea replicilor. Fiind mai mic, țin minte că de departe personajul meu favorit era Jones cu nenumăratele sale efecte speciale pe care aparent le chiar putea face de unul singur, un bun exemplu putând fi urmărit aici.  Chiar dacă observ că retroactiv, filmul nu se bucură de cele mai bune reviews din partea criticilor, cui îi pasă? Este genul de film care probabil ar fi prost în ziua de azi, sau dacă l-aș vede prin orice altceva decât print spectrul nostalgiei, dar care este un film pe care îl iubesc și de care îmi aduc aminte cu nespusă plăcere. Personajele au devenit legendare aș spune, fie că vorbim de Mahoney cu a sa poliloghie mereu șarmantă, sau Jones cu sunetele sale, sau impunătorul Hightower, obsedatul de arme Tackleberry și cum aș putea să îi uit pe antagoniștii seriei, mereu ghinioniștii Harris și Procter, și desele lor vizite la barul Blue Oyster.

Filmul a avut un succes fantastic și chiar a inspirat o serie de filme dar și un serial animat, printre multele alte produse scoase. Filmele din această serie sunt:

Police Academy (1984)
Police Academy 2: Their First Assignment (1985)
Police Academy 3: Back in Training (1986)
Police Academy 4: Citizens on Patrol (1987)
Police Academy 5: Assignment Miami Beach (1988)
Police Academy 6: City Under Siege (1989)
Police Academy 7: Mission to Moscow (1994)

Nu știu cât de bine ar prinde filmul ăsta la tineretul de azi, dar sunt convins că merită să îi acordați o șansă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.