Loading...
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

by Adrian Solomon, martie 17, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Aventură, Comedie
Regie: Rob Marshall
Distribuție:
Johnny Depp, Penélope Cruz, Ian McShane, Kevin R. McNally, Geoffrey Rush
Durată: 2 h. 16 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: O persoană specială din trecutul dubios al lui Jack Sparrow (Johnny Depp), Angelica (Penélope Cruz), o femeie pirat deosebit de atractivă, își face apariția din nou în viața acestuia, invitând cu ea o aventură de zile mari. Forțându-l pe Jack să suie la bordul vasului Queen Anne’s Revenge, ambarcațiunea infamului pirat Barbă Neagră (Ian McShane), aceștia vor străbate cele Șapte Mări în lung și lat în căutarea faimoasei fântâni  a tinereții. Dar nu sunt singurii pentru că Barbossa, rivalul lui Jack, împreună cu alți băgăcioși, sunt pe urmele aceste legende.

Rant: După o trilogie foarte bună, studiourile Disney par să se fi lăcomit și au decis să mulgă la sânge această franciză, rezultând 2 filme mediocre. On Stranger Tides este o adaptare aproximativă a cărții omonime scrisă de Tim Powers, cartea este considerată și ca inspirația originală pentru tot acest univers. Ademenit cu o ofertă de 55.5 milioane de dolari, Johnny Depp își reia rolul de Jack Sparrow, iar odată cu el revin Geoffrey Rush (Barbosa) și Kevin McNally (Gibbs), singurii de altfel din distribuția trilogiei originale. Avem în schimb o suită de personaje noi, din păcate neinteresante, de la voluptoasa Angelica la înfricoșătorul Blackbeard și echipajul său de pirați zombificați, sau preotul și iubita sa sirenă (poveste secundară ce putea fi complet eliminată din film și nu ar fi făcut vreo diferență).

Dar așa cum observa cineva, criticii o să critice, fanii o să meargă să îl vadă și la final studiourile sunt fericite că și-au recuperat suma investită (aparent acest film, dacă ar fi ajustat la inflație, ar reprezenta cel mai scump film produs vreodată, un cost estimat undeva în jurul a 379 milioane de dolari – sursă Wikipedia).

Tot rămâne un film decent dar nu memorabil iar Jack Sparrow deja începe să plictisească, în special când nu îl are alături pe Will sau pe Elizabeth (un trio cu un chemistry fantastic ce a cărat în cârcă trilogia originală). Merită văzut? Aș zice că da doar că să nu vă așteptați să fiți dați pe spate. Merge văzut și ca film stand-alone pentru că nu are mare lucru în comun cu restul filmelor Pirates.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.