Loading...
L.A. Confidential (1997)

L.A. Confidential (1997)

by Adrian Solomon, iulie 17, 2017

Recomandare – esențial!

Gen: Crime, Neo-Noir
Regie: Curtis Hanson
Distribuție:
Kevin Spacey, Russell Crowe, Guy Pearce, James Cromwell, David Strathairn, Kim Basinger, Danny DeVito
Durată: 2 h. 18 min.
Rating IMDB: 8.2

Despre: Trei detectivi cât se poate de diferiți, sergentul Edmund Exley, ofițerul Wendell White și sergentul Jack Vincennes, colaborează la același caz și anume crimele petrecute la cafeneaua Nite Owl, doar că fiecare ajunge aici urmărind piste diferite. Ceea ce la început pare o banală tâlhărie soldată cu victime, ajunge mult mai departe, descoperind cazuri serioase de corupție în sistemul public iar cei trei se vor afla exact în centrul scandalului.

Rant: Continuăm luna dedicată filmelor noir, vechi și bune, cu un film văzut relativ recent având în vedere anul în care a fost lansat. L-am revăzut de curând ca să îmi împrospătez un pic sentimentele față de acest film dar pot afirma sus și tare că mi-a plăcut la fel ca la prima vizionare.

Chiar dacă uneori lumea uită de acest film, LA Confidential este responsabil pentru cimentarea în conștiința publicului a două nume și anume Guy Pearce și Russel Crowe.Bine, cei doi mai apăruseră în filme până atunci dar în mare erau filme non americane, mai dificil de accesat publicului american. Chiar și studioul producător a strâmbat din nas la intenția regizorului de a-i folosi pe cei doi în rolurile titulare, considerându-i ca nefiind încă nume care să atragă un public cât mai larg. Și cât de mult s-au înșelat, cei doi făcând aici unele din cele mai bune roluri din cariera lor. Salut prezența lui Kevin Spacey în acest film, el fiind ancora celor doi, dar și cel mai interesant personaj din trioul titular.

Motivațiile și caracterul fiecăruia este extrem de bine definit pe parcursul filmului. De exemplu Ed este un detectiv extrem de ambițios, gata să își sacrifice relația profesională cu colegii pentru a obține o promovare, dar și mânat în tot ceea ce face de moartea tatălui său, asasinat de un atacator încă neidentificat. Bud este un ”bătăuș în haine de polițist”, iute la mânie, preferând să soluționeze conflictele cu pumnul și în general trăind după motoul – trage și apoi pune întrebări. Între el și Ed există animozitate de la prima întâlnire. În cele din urmă, Jack, este detectivul de la narcotice uns cu toate alifiile, care nu se ferește să își urmărească propriul interes prin acțiunile sale. Cu toate astea, povestea lui este catalistul ce va pune în mișcare întreg filmul.

Așadar avem actori de calitate și performanțe solide din partea tuturor celor implicați. Avem și o intrigă de zile mari, în care nimeni nu știe în cine poate să aibă încredere iar aparențele sunt mereu înșelătoare. Tot ce mai rămâne de făcut, este, în caz că nu ați făcut-o deja, să puneți mâna și să vizionați acest film clasic.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.