Loading...
Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (2020)

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (2020)

by Adrian Solomon, februarie 9, 2020

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Crime, Comedie, Acțiune
Regie: Cathy Yan
Distribuție: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett-Bell, Rosie Perez, Chris Messina, Ella Jay Basco, Ali Wong, Ewan McGregor
Durată: 1 h. 49 min.
Rating IMDB: 6.1

Despre: Harley Quinn s-a despărțit de Joker și acum toată lumea o caută pentru a răzbuna toate fărădelegile comise de aceștia. Însă cel care o dorește cel mai mult este un mafiot narcisist pe nume Black Mask. Lucrurile se schimbă însă în momentul în care Harley și alte trei individe, fiecare cu propria ei motivație, încep să o urmărească pe Casandra Cain, care a intrat în mod neașteptat în posesia unui lucru de o valoare inestimabilă, lucru dorit foarte mult și de Black Mask.

Rant: Ei bine, nu m-am așteptat la asta cu toate că probabil ar fi trebuit să o fac. Adică WB a realizat că singura șansă să revii cu conceptul de Suicide Squad pe ecrane este să te debarasezi de mai tot ce nu a fost Harley Quinn, punctul de atracție principal al filmului respectiv, și să îi oferi acesteia șansa de a străluci singură, în lumina reflectoarelor. Ok, ok, bine, nu este chiar singură pentru că i-au găsit câteva individe cel puțin la fel de bad-ass ca ea.

Harley reprezintă un mod de viață liber, fără compromisuri, tipic pentru una care a ieșit dintr-o relație toxică și dorește să își redreseze norocul. Însă notorietatea căpătată ca subalternă și iubită a maniacului Joker (nu Jokerul nebun a lui Phoenix ci Jokerul edgy a lui Leto) și oportunitatea de răzbunare îi atrage pe toți nemernicii care au fost ofensați de cei doi. De aici și până la niște scene de acțiune absolut nebune e un singur pas, pas făcut în compania unor altor domnișoare cu pedigree de eroi, de la detectiva Renee Montoya, care reprezintă toate femeile subminate și marginalizate la locul de muncă doar în baza sexului, la sublima cântăreață/bodyguard Dinah Lance, mai cunoscută sub numele de Black Canary datorită vocii sale unice – talentul deținut cu forța de oameni fără scrupule, sau misterioasa Huntress – un ghem de sete de răzbunare și frustrare combinat cu neadaptare socială. Acestea împreună se vor vedea nevoite să colaboreze într-un fel sau altul pentru a salva din ghearele narcisistului gangster Roman Sionis, pe micuța hoață Cassandra Cain – o altă victimă a mariajelor eșuate soldate cu divorț.

Scenele de acțiune mi-au căzut cu tronc deoarece au un vibe atât de puternic de filme a la Jackie Chan, câteva scene fiind aproape tribut pe față, față de imensul cascador/actor chinez. Coloana sonoră bubuie de piese de emancipare a femeii, mă mir că a lipsit These Boots Were Made for Walking. Cu toate astea, feminismul nu este prezentat în mod ostentativ, ceea ce pe un spectator casual probabil ar fi deranjat.

Per total, Birds of Prey a fost o experiență distractivă, de la care am ieșit bine-dispus, grație în primul rând unei Margot Robbie născută parcă pentru a juca acest rol, dar și a unei distribuții fascinante din care le-aș evidenția pe Jurnee Smollett-Bell și Mary Elizabeth Winstead (o Ramona Flowers in full Rambo mode). Birds of Prey rulează în această perioadă la cinematografe! Vizionare plăcută.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.