Loading...

The Black Adder (1983-1989)

by Adrian Solomon, iunie 19, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Distribuție: Rowan Atkinson, Tony Robinson, Tim McInnerny, Miranda Richardson, Stephen Fry, Hugh Laurie
Nr. sezoane: 4
Nr. Episoade: 24 (+ 3 specials)
Durată episod: ~30 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.1

Despre: Serialul spune povestea protagonistului Black Adder și a servitorului său, Baldrick. Cei doi sunt niște anti-eroi ghinioniști iar povestea îi surprinde prin diferite perioade istorice, în funcție de sezon, astfel:

Sezonul 1: The Black Adder
Plasat în 1485 spre sfârșitul evului mediu Britanic, suntem martorii unei istorii alternative în care regele Richard al III-lea a câștigat bătălia de la Bosworth Field, doar pentru a fi confundat cu altcine și ucis de proprii oameni. Succesorul său este Richard al IV-lea dar seria se concentrează asupra fiului său dizgrațiat Edmund, auto-numit Black Adder, și diverse sale sale încercări de a câștiga putere, respect și în cele din urmă, poziția de rege.

Sezonul 2: Blackadder II
A doua serie este plasată în Anglia în timpul domniei reginei Elizabeta I. Personajul principal este din nou anti-eroul Edmund, Lord Blackadder, stră-nepotul protagonistului din prima serie. De-a lungul sezonului 2, acesta are de a face cu regina, enervantul curtier Lord Melchett, rivalul său, și fosta dădacă a reginei, dementa Nursie.

Sezonul 3: Blackadder the Third
A treia parte se desfășoară spre sfârșitul secolului 18, începutului secolului 19. Aici, Edmund se regăsește în poziția de servant al prințului Regent, prințul de Wales. Cu toate că Edmund este inteligent și foarte abil, nu se poate lăuda cu nici o avere, astfel îl vom urmări făcând diverse scheme de îmbogățire rapidă.

Sezonul 4: Blackadder Goes Forth
În fine, a patra serie îl regăsește pe Edmund în anul 1917, pe frontul de vest, în tranșeele primului război mondial. Singurul scop al căpitanului Blackadder este de a fugi de bătaie, dar schemele sale îl aduc constant în tranșee. Alături de el îi mai regăsim pe soldatul Baldrick și pe idealistul fanfaron, locotenentul George. Generalul Melchett este cel care conduce ofensiva, dintr-un castel alăturat, ajutat de lingăul asistent Kevin Darling, dușmanul de moarte al lui Blackadder.

Rant: Dacă vă place umorul britanic de calitate, seria Blackadder este alegerea perfectă. Având o distribuție stelară, cu monștrii sacri în devenire, cum ar fi Rowan Atkinson pre Mr. Bean, giganticul Stephen Fry și ilustrul Hugh Laurie, acest serial te va ține în priză, livrând poantă după poantă în cel mai pur stil britanic posibil.

Ajută foarte mult că producătorii nu s-au ferit să se agațe de diversele probleme sociale prezente în perioadele istorice descrise. De pildă în sezonul I avem de a face cu vrăjitoria, succesiunea regală, relațiile europene, Cruciadele și conflictul dintre biserică și Coroană iar în sezonul IV cu viața degradantă din tranșee și ofițerii neghiobi ce nu respectă viața propriilor soldați. Per total, acesta este unul dintre cele mai bune seriale de comedie ce poartă marca unei calități garantate, BBC.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.