Loading...

Modern Family (2009-2020)

by Adrian Solomon, iunie 10, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Distribuție: Ed O’Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet, Sarah Hyland, Ariel Winter, Nolan Gould, Rico Rodriguez, Aubrey Anderson-Emmons, Jeremy Maguire
Nr. sezoane: 11
Nr. Episoade: 250
Durată episod: 22 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.4

Despre: Modern Family spune povestea a trei tipuri de familii: nucleară, recăsătorie și de același sex, toate legate prin intermediul lui Jay Pritchett și ai celor doi copii ai săi, Claire și Mitchell. Jay, patriarhul familiei este divorțat și recăsătorit cu o mai tânără și foarte atractivă columbiancă cu care are un copil pe nume Joe dar și un băiat din prima căsătorie a Gloriei, Manny Delgado. Claire este căsătorită cu Phil Dunphy iar împreună ei au trei copii: Haley, Alex și Luke. În cele din urmă, Mitchell este căsătorit cu Cameron și cei doi au adoptat o fetiță vietnameză pe nume Lily. Împreună, aceștia vor trece prin multe situații comice, situații care se pot regăsi și în viața de zi cu zi.

Rant: Serialul este destul de longeviv, are deja 8 sezoane și încă nu dă semne că s-ar opri, fiind semnate acorduri pentru încă două sezoane. De altfel este unul din cele mai laureate seriale, fiind un nominalizat constant la categoria comedie și actori de comedie. De altfel, serialul se mândrește cu o distribuție excepțională în ce privește talentul umoristic, fiind un blend perfect de trecut (Ed O’Neil), prezent (Ty Burell, Eric Stonestreet, Sophia Vergara) și viitor (practic toții copii din serial).

Tema principală a serialului, așa cum era de așteptat, este Familia iar pentru a o reprezenta mai bine, ne sunt prezentate o multitudine de stereotipuri. Îl avem pe Jay de exemplu (interpretat de Ed O’Neil – celebrul Al Bundy din serialul copilăriei mele) tipul de patriarh care le-a văzut pe toate la viața lui, are o afacere de succes, avere și o nevastă focoasă. Deseori el este pilonul central al seriei, întotdeauna având un sfat bun de dat. Dar în același timp, el acceptă cu greu schimbările societății, deseori formulând propoziții gen – Când eram eu tânăr… . Ca o notă aparte, îmi place mereu să cred că serialul în sine este o continuare a lui Married With Children (Familia Bundy cum a fost cunoscut la noi), în care Al s-a despărțit de Peggy, a renunțat la a vinde păpuci, și-a schimbat numele și s-a construit o altă viață.

Gloria este, la prima vedere, doar un golddigger, o tipă măritată pe interes. În realitate ea este mai mult de atât, o soție iubitoare și fidelă și o mamă ultra-protectivă față de fii ei, în special Manny, care crește foarte protejat, având deseori apucături de dandy și gusturi dubioase care îl irită pe Jay.

Trecând la copii lui Jay din prima căsătorie, Claire începe serialul prin a fi gospodină, jonglând cu creșterea celor trei copii, nevoile casei și soțul ei Phil, un tip extrem de jovial și foarte naiv, care pare a fi un copil prins în trup de adult. Cei trei copii ai lor sunt cât se poate de diferiți. Hailey este adolescenta drăgălașă tipică, aeriană, ce urmărește doar interese de scurtă perioadă, mereu în pas cu moda dar destul de prostuță. Alex este fata studioasă, opusul complet al lui Hailey, cu care nu se înțelege prea bine, cu toate că încearcă și ea să fie cool, pentru a eșua mereu. În fine Luke este imaginea tatălui său, naiv, prostuț, fără calități aparente.

În fine, băiatul lui Jay, Mitchell, i-a cauzat tatălui său deseori dureri de cap datorită stilului de viață ales, contrastant cu ce a fost crescut Jay. Nu ajută mult nici soțul flamboaiant a lui Mitchell, Cam, un gay neurotic provenit de la țară, o sursă constantă de iritare a tuturor din jur.

Stilul de filmare a seriei este ca un fel de mockumentary, în care personajele, periodic, se destăinuie ca în emisiunile de reality show, în fața unei camere, venind cu completări la situațiile prezentate în serial. Un aspect interesant este că având o durată așa de lungă de viață, în cel mai pur stil Tânăr și Neliniștit, putem evolua cum cresc și se dezvoltă personajele de-a lungul timpului, fiind surprinse diverse aspecte din viețile lor.

Per total, este unul dintre serialele bune, care a reușit să își păstreze identitatea și calitatea de-a lungul timpului, și nu îmi rămâne altceva de făcut decât să vi-l recomand cu încredere, dacă vreți o doză de umor și sfaturi spirituale în viața voastră.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.