Loading...

30 Rock (2006-2013)

by Adrian Solomon, august 16, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Creator: Tina Fey
Distribuție: Tina Fey, Tracy Morgan, Jane Krakowski, Jack McBrayer, Scott Adsit, Judah Friedlander, Alec Baldwin, Katrina Bowden, Keith Powell, Lonny Ross, John Lutz, Kevin Brown, Grizz Chapman, Maulik Pancholy, Rachel Dratch
Nr. sezoane: 7
Nr. Episoade: 138
Durată episod: 22 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.2

Despre: Serialul o urmărește pe Liz Lemon, scenarista șef a showului The Girlie Show, un show produs și transmis de NBC din clădirea sediu 30 Rockerfeller Plaza (de unde și numele serialului). Noul ei șef, Jack Donaghy, vine cu tot felu de noi idei trăsnite, care îi fac viața lui Liz un adevărat coșmar. Dar nu doar șeful este principalul factor de necaz al lui Liz, aceasta având de furcă cu situații variate: de la angajarea lui Tracy Morgan ca actor principal, la mofturile acestuia și redenumirea showului în TGS with Tracy Morgan, sau aerele de vedetă trecută de prima tinerețe ale fostei starlete, Jenna Maroney.

Rant: Tina Fey s-a făcut remarcată ca și scenaristă și interpretă în popularul show de divertisment Saturday Night Live, cea mai longevivă serie de sketchuri din America. Aceasta și-a început cariera în jurul anului 2002, făcând parte dintr-o generație extrem de talentată. Faptul că ea era cea care dicta sktechurile săptămână de săptămână, a fost și sursa principală de inspirație pentru acest serial, serial care deseori are tente biografice. Pasul frenetic, nesiguranța și haosul permanent ce însoțește o astfel de producție sunt perfect surprinse în 30 Rock, iar faptul că majoritatea rolurile au fost inspirate din actorii ce urmau să le interpreteze, a ajutat enorm la succesul seriei.

Serialul a primit o groază de premii și pe bună dreptate, fiind mereu inventiv și având un ritm care nu prea lasă plictiseala să se instaureze. Odată ce te-a prins, te va ține până la sfârșit mai ales că este plin de scene memorabile și fraze extrem de citabile.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.