Loading...
The Grey (2011)

The Grey (2011)

by Adrian Solomon, aprilie 10, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Dramă, Thriller
Regie: Joe Carnahan
Distribuție:
Liam Neeson, Frank Grillo, Dallas Roberts, Dermot Mulroney, Nonso Anozie, Joe Anderson, James Badge Dale
Durată: 1 h. 57 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: În urma a cinci săptămâni de muncă grea, lucrătorii unei rafinării de petrol din Alaska, conduși de John Ottway, se pregătesc să plece spre casele lor. Din păcate, avionul lor este prins într-o furtună puternică și se prăbușește. Ottway împreună cu alți opt oameni reușesc să supraviețuiască accidentului. Însă drumul lor înapoi spre civilizație duce prin pustiul înghețat al Alaskăi și ca și cum condițiile meteo potrivnice nu ar fi fost de ajuns, ei se văd și urmăriți de o haită înfometată de lupi.

Rant: Oh boy, ce poveste excepțională are filmul ăsta. Dacă e să fie luată la purecat, nu pare cine știe ce. 8 oameni ce trebuie să supraviețuiască frigului și lupilor flămânzi. Ba mai mult, trailerul ne zicea, ba nu, ne chiar promitea, multă acțiune, ne și așteptam să fie un Taken cu lupi în loc de mafioți albanezi. În schimb am primit niște personaje destul de bine conturate dar și multă filozofie existențială. Filmul este și ca un fel de căutare a unei ființe superioare, nu odată personajele ajungând să aibă discuții în acest sens. Dar și de am lăsa momentele filosofice la o parte, tot am avea unul dintre cele mai bine puse în scenă thrillere survival. Felul în care filmul a reușit să mă transporte acolo, în mijlocul evenimentele a fost fenomenal iar rarele jump scares provocate de lupi m-au lăsat marcat. Iar să îl vezi pe Neeson nu ca pe un Terminator, cum este portretizat mai nou, ci ca pe un ateu depresiv cu tendințe suicidale, e lucru rar.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.