Loading...
The Handmaiden (aka. Ah-ga-ssi ) (2016)

The Handmaiden (aka. Ah-ga-ssi ) (2016)

by Adrian Solomon, ianuarie 3, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Thriller Erotic, Psihologic, Dramă, Dragoste
Regie: Park Chan-wook
Distribuție:
Kim Min-hee, Ha Jung-woo, Cho Jin-woong, Kim Tae-ri
Durată: 2 h. 24 min.
Rating IMDB: 8.1

Despre: Sook-Hee este o orfană crescută într-o familie de falsificatori, în Coreea anilor 30, aflată sub ocupație japoneză. Un individ ce pretinde a fi un conte, o recrutează pe aceasta să îl ajute să o seducă pe o tânără moștenitoare, Hideko, să se căsătorească cu ea și să îi ia banii. Doar că absolut nimic nu este ce pare a fi, și, întocmai ca un labirint de oglinzi, la fel și acest film te va face să te simți confuz, nu știi cine pe cine trădează sau cine pe cine seduce, dar te prinde în povestea pe care o țese și care te va ține până la final.

Rant: Din Coreea, că de unde altundeva, ne provine acest film sublim, un adevărat festin al imaginilor. Fiecare cadru, fiecare decor spune o poveste întreagă iar actorii care le populează sunt excelenți. Impresionante cele două eroine, moștenitoarea și camerista, care fac niște roluri de zile mari. Filmul transmite un puternic mesaj feminist, arătând cât de luptătoare și descurcărețe pot fi acestea. Nu intru în poveste că risc să o stric și credeți-mă pe cuvânt, este artă cinematografică pură. Stilul de poveste în poveste poate fi greoi uneori dar aici este totul legat, poveștile se completează și mereu aduc sensuri noi acțiunilor anterioare. Este un puzzle care își așterne cu dibăcie piesele până la final.

Ca mic avertisment, filmul este recomandat adulților, dat fiind faptul că avem în el vreo 3 scene de sex lesbian necenzurat, dar prezentat cu rost, nu doar ca factor senzațional.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.