Loading...
The Hitman's Bodyguard (2017)

The Hitman’s Bodyguard (2017)

by Adrian Solomon, septembrie 2, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Comedie
Regie: Patrick Hughes
Distribuție:
Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Salma Hayek, Élodie Yung, Joaquim de Almeida, Kirsty Mitchell, Richard E. Grant
Durată: 1 h. 58 min.
Rating IMDB: 6.9

Despre: Michael Bryce este un bodyguard deosebit, ce lucrează pentru o companie selectă, oferind servicii de securitate multor clienți dubioși. El cade în dizgrație atunci când clientul său, un japonez pe nume Kurosawa, este asasinat sub protecția sa. După doi ani, serviciile sale sunt cerute de fosta sa iubită, agenta Interpol Amelia Roussel, pentru a escorta și a duce la destinație un asasin notoriu – Darius Kincaid, care urma să depună mărturie într-un proces foarte important. Din păcate, acest asasin a avut nenumărate incidente cu Michael, încercând de multe ori să îl omoare. Misiunea lui Michael se dovedește și mai grea când pe urmele lor sunt trimiși diverși agenți ce vor să împiedice sosirea celor doi la proces.

Rant: Buddy movies, sau buddy cop movies, a fost un gen în floare prin anii 80 – 90. În aceste filme, doi oameni cât se poate de diferiți erau obligați să lucreze împreună pentru a rezolva diverse cazuri sau a ieși din diferite încurcături. Aceste filme au oferit mereu parteneriate excelente de actori talentați, cum ar fi Eddie Murphy / Nick Nolte (48 Hours), Mel Gibson / Danny Glover (seria de filme Lethal Weapon), Jackie Chan  Chris Tucker (seria Rush Hour) și să nu uitam de excelenta pereche Ryan Gosling / Russel Crowe (The Nice Guys) și lista poate continua la nesfârșit.

Astfel, The Hitman’s Bodyguard pornește de la o distribuție excelentă și o premisă puțin cam uzitată. Însă fără substanță, filmul rămâne excelent doar la stadiul de trailer, care aparent îngrămădește majoritatea poantelor bune și a scenelor de acțiune. Chiar dacă Ryan Reynolds are de la Deadpool încoace o logoree ce pare greu de stăvilit, și Samuel L. Jackson se distrează de minune în roluri de psihopat subtil, ceva nu mergea în relația celor doi și anume povestea pe care aceștia o au de străbătut. Deseori se cade în clișeu, iar după cum ziceam, fazele de acțiune sunt în mare cele prezentate în trailer (cu o scenă foarte bună într-un magazin de unelte).

Există și un fir narative secundar cum ar fi poveștile de dragoste ale celor doi, poveste în care strălucește Selma Hayek, pe post de prizonieră cu un limbaj extrem de colorat. Elodie Yung, proaspăt apărută în The Defenders, este un pic cam de umplutură. În rest îl mai putem remarca pe Gary Oldman cu un accent rus foarte greoi și cam atât.

Filmul este bun pentru este, iar sfatul meu este să mergeți fără mari așteptări de la acest el și astfel veți fi satisfăcuți de calitatea sa mediocră.

PS. Mai să uit că au fost și lucruri ce mi-au plăcut și anume nerușinarea cu care au făcut referire la o groază de multe alte filme de acest gen, de la posterul filmului ce îl vede pe Ryan cărându-l pe Jackson întocmai cum Costner o căra pe Houston în The Bodyguard, trailerul ce conține piesa din The Bodyguard și nenumăratele referințe la roluri mai vechi ale celor doi.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.