Loading...
Ant-Man (2015)

Ant-Man (2015)

by Adrian Solomon, aprilie 11, 2017

Recomandare – decent!

Gen: MCU, Super eroi, Acțiune, Comedie, Crime
Regie: Peyton Reed
Distribuție:
Paul Rudd, Evangeline Lilly, Corey Stoll, Bobby Cannavale, Michael Peña, Tip „T.I.” Harris, Anthony Mackie, Wood Harris, Judy Greer, David Dastmalchian, Michael Douglas
Durată: 1 h. 57 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: Hank Pym era un inventator renumit, care lucra alături de Howard Stark și Peggy Carter pentru a aduce îmbunătățiri organizației SHIELD. Dar după ce află că organizație dorește să îi folosească invențiile pe post de armă, el rupe orice legătură cu ei. Ajuns la bătrânețe, el este dat forțat afară din propria sa companie de către fiica acestuia, Hope Van Dyn și de fostul său protejat, Darren Cross. Oripilat de gândul că Darren este foarte aproape de a perfecționa tehnologia micșorării inventată de Hank, el recutează pe proaspăt eliberatul din pușcărie Scott Lang și împreună vor încerca să fure această tehnologie.

Rant: Marvel face ce face și scoate filme de calitate pe bandă rulantă. Și reușește lucrul ăsta în mod constant cu personaje secundare din imensa sa listă de eroi. Dacă nume consacrate precum Spider-Man, Fantastic Four, X-Men, se aflau în posesia altor studiouri, ei au mizat pe nume cunoscute dar nu așa de populare precum Iron Man, Captain America, Thor, care în timp au devenit pilonii de bază pe care se sprijină acuma compania. Și iată că printre aceștia, Marvel au reușit să strecoare câte un Guardians sau un Ant Man, și ce inspirație au avut.

Ant-Man de drept ar fi trebuit să fie printre Avengers de la bun început, el fiind membru fondator al acestora în benzile desenate. Hank Pym însă este retrogradat în rol secundar și costumul îi revine fostului deținut Scott Lang, tipul de om de treabă care este obligat să facă rele pentru a-i fi bine copilului, vorba aia, să mânce și gura lui ceva. Și filmul și-a găsit ritmul sub forma unui heist-movie, o comedie în care personajele principale pun la cale un jaf.

Inițial filmul a fost în mâna lui Edgar Wright, și nu mai are rost să vă zic cât de mult îmi plac filmele acestui tip. Mereu amuzante, ele reușesc să combine comedia cu acțiunea și să rămână mereu proaspete. Dar din păcate, pe la jumătatea filmului el a renunțat, citând diferențe de viziune între el și studiou, așa că în locul lui a fost adus Peyton Reed. Și nu știu exact cât din produsul final i se poate atribui lui Wright și cât lui Reed, ideea este că se simte în multe părți ca fiind un film de Edgar Wright. Avem personaje extrem de amuzante, gașca lui Scott de exemplu, și scene de acțiune memorabile, brelocul tanc ca să zic una, dar din păcate, villainul este de toată jena, și vom uita de el de îndată ce s-a terminat filmul.

Per total, Ant-Man este un film surprinzător de bun, o comedie de acțiune destul de relaxantă, care nu se dă peste cap să te lovească în cap cu faptul că, hei facem parte din MCU (poate mai puțin scena dintre Ant-Man și Falcon, de altfel destul de reușită, dar care mi s-a părut introdusă destul de forțat). Un mod destul de plăcut de a încheia Phase 2, și ca de obicei, nu uitați de end-credits, două de data asta.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.