Loading...
Transformers (2007)

Transformers (2007)

by Adrian Solomon, decembrie 26, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Aventură, S.F.
Regie: Michael Bay
Distribuție:
Shia LaBeouf, Tyrese Gibson, Josh Duhamel, Anthony Anderson, Megan Fox, Rachael Taylor, Kevin Dunn, Julie White, John Turturro, Jon Voight
Durată: 2 h. 24 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Sam Witwicky, un adolescent obișnuit, se trezește prins într-un război purtat în eroicii Autoboți, conduși de Optimus Prime, și maleficii Decepticoni, două facțiuni de roboți extratereștri care au abilitatea de a se transforma în diverse mașini sau aparate electrice. Motivul disputei este AllSpark-ul, obiectul care a dat naștere celor două rase. Dacă Autoboții doresc să îl folosească pentru a-și reconstrui planeta Cybertron, distrusă în urma conflictului dintre ei, Decepticonii intenționează să îl folosească pentru a-și construi propria armată și a cuceri Pământul.

Rant: Dacă tot apare Bumblebee în câteva zile, acesta fiind deja considerat de critici drept cel mai bun film Transformers, mă gândeam la o trecere succintă în revistă a filmelor care l-au precedat. Primul pe listă este Transformers, cel din 2007. Probabil fiind primul, elementul de noutate făcea ca acest film să fie digerabil, interesant pe alocuri. Este un film Michael Bay dus la extrem, dacă poți să zici așa ceva despre producțiile sale, cu bubuieli la tot pasul, un destruction porn glorificat.

În centru îl avem pe tânărul Sam Witwicky, care în urma achiziționării unei mașini, descoperă că aceasta este de fapt un robot extratestru, lucru care îl implică în conflictul dintre cele două facțiuni de roboți, cei buni – Autoboții și cei răi – Decepticonii. De aici se ajunge foarte ușor la distrugere în masă și conflicte de proporții epice. Dar cam atât, pentru că nu prea există suflet în aceste producții, totul fiind dat pe repede înainte, atenția fiind constant captată de toate schemele vizuale tipice unui Bayheim – de la camere de filmat ce se rotesc în jurul subiectului, la femei frumoase filmate de jos în sus, la extrem de mult flare și imagini slow-mo. Zic că este un film decent doar pentru că ceea ce urma să vină după, devenea mult mai neghiob, în special pe partea de poveste – cât poți numi poveste ceea ce prezintă filmele astea.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.