Loading...
Whiskey Tango Foxtrot (2016)

Whiskey Tango Foxtrot (2016)

by Adrian Solomon, septembrie 13, 2016

Recomandare – decent!

Gen: Drama, Comedie
Regie: Glenn Ficarra, John Requa
Distribuție:
Tina Fey, Margot Robbie, Martin Freeman, Christopher Abbott, Alfred Molina, Billy Bob Thornton
Durată: 1 h. 52 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Kim Baker, angajata unui post de televiziune american, decide să plece în Afghanistan ca și corespondent special. Simțindu-se la început ca un pește pe uscat, odată ce o întâlnește pe Tanya Vanderpoel și pe fotoreporterul Iain MacKelpie, viața ei va începe să se schimbe treptat. În plină zonă de război, printre militanți, soldați și petreceri nocturne non-stop, ea va descoperi ce înseamnă să fi un bun reporter.

De ce să mă uit? Prezentat din trailere ca și comedie, mă pot declara nemulțumit să aflu că nu e cazul. Filmul oscilează între drama și comedie (Tina Fey e una dintre cele mai puternice actrițe de comedie la ora actuală – 30 Rock stă ca mărturie). Mai mult, reușește performanța să pice drept în bot și să nu exceleze la nici un capitol. Astfel avem o semi satiră și o adaptare biografică a memoriilor adevăratei Kim Baker, material care stă la baza acestui film. Rutinată de viața ei plictisitoare și de prietenul ei anost, Kim decide să își schimbe prioritățile și să se înroleze în corpul reporterilor care transmit în direct războiul din Afghanistan. Mai o bombă, mai un taliban, mai un șef de trib sau puternic și influent om politic, Kim trece prin toți și își construiește o faimă de reporter destul de bun. Dar iată că prietena ei cea mai bună îi dă țeapă și se trezește fără job. Cam asta e plotul destul de subțire de altfel al filmului. Totuși, ne este prezentată și drama femeilor din partea aceea de lume printre altele așa că avem puțin material de rumegat. În concluzie, nu este strălucit dar merge pentru Tina Fey.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.