Loading...

10 Years with Hayao Miyazaki (2019)

by Adrian Solomon, iunie 1, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Documentar
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 4
Durată episod: 49 min.
Statut: mini-serie completă
Rating IMDB: 8.1

Despre: Legendarul animator, Hayao Miyazaki, fondatorul studioului Ghibli, a permis regizorului Kaku Arakawa să îl urmărească pas cu pas și să îl înregistreze zi de zi, rezultând acest documentar care ne detaliază atât procesul creativ dar și aspectele mai puțin cunoscute ale acestei personalități.

Rant: Acest documentar este foarte interesant și se adresează unei audiențe largi, nu doar fanilor anime, pentru că discută despre un creator și procesul său de creație. Filmul surprinde creerea a patru dintre filmele Ghibli: Tales from Earthsea, Ponyo, From up on Poppy Hill și The Wind Rises, și explorează modul de concepere a unui film, cum ar fi cazul lui Ponyo unde totul a pornit de la o singură imagine. Mai este explorată și dificila relație tată-fiu pe care Hayao o are cu Goro, obiecțiile pe care acesta le-a avut atunci când Goro s-a apucat de regizat filme de animație sau criticile dure pe care i le aduce primului său film. Suntem martori la cum se desfășoară o zi normală din viața lui Hayao, sau cum intră în izolare pentru conceperea poveștii filmelor sale, moment în care devine și mai ursuz decât de obicei. Probabil cea mai interesantă informație oferită de primul episod, este faptul cum Miyazaki a încercat mereu să creeze ceva mai popular decât Totoro, primul lui personaj, și cum nu a reușit acest lucru, Totoro devenind practic inamicul creativ a lui Miyazaki.

Cele patru episoade ale acestui documentar sunt disponibile gratuit, accesând pagina oficială a televiziunii nipone NHK.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.