Loading...

The Last Dance (2020)

by Adrian Solomon, mai 8, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Documentar, Sport
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 10
Durată episod: 50 min.
Statut: mini-serie completă
Rating IMDB: 9.1

Despre: Povestea uneia dintre cele mai bune echipe din istoria sportului, echipă creată în jurul unicului și inegalabilului fenomen numit Michael Jordan, poveste spusă chiar de către ei.

Rant: În sezonul 1997-1998 al NBA, echipa Chicago Bulls a fost de acord să permită înregistrarea culiselor întregului sezon, pentru ca mai apoi să fie creată o mini-serie documentară. La final realizatorii s-au ales cu peste 500 de ore de film, pe care le-au distilat în documentarul de față.

Michael Jordan a fost fără îndoială unul dintre, dacă nu cel mai bun jucător de baschet profesionist al tuturor timpurilor. Carismatic atât pe teren cât și în afara lui, acesta și-a construit o imagine larger-than-life grație succesului înregistrat alături de echipa Chicago Bulls, echipă pentru care acesta a fost instrumental în seria lungă de campionate naționale câștigate. Cred că dacă aș zice că Jordan era bun la baschet i-aș face un deserviciu, Jordan era fenomenal, reușind deseori de unul singur să creeze panică în rândul adversarilor prin acțiunile sale spectaculoase, executate cu calmul și finețea unui chirurg.

Mini-seria explorează cariera lui Jordan, de la baschetul universitar, la statutul de tânără speranță, până la confirmarea acestui status și transformarea într-o adevărată legendă vie. Dar în paralel, folosind sezonul 1997-1998 ca reper datorită abundenței de material video, seria urmărește și viața și cariera colegilor săi de echipă, Rodman, Pippen, Stockton și alții, bătăliile cu Pistons sau cu Utah Jazz, precum și capitole mai spumoase din viața acestora.

Personal, Jordan este motivul pentru care m-am apucat de baschet, ca mai toți băieții din generația mea, trezindu-mă în orele târzii ale nopții pentru a urmări dramaticele confruntări pentru titlul suprem NBA. Apariția acestui documentar m-a luat cumva pe nepregătite (nu știam de ce Jordan este din nou în trend) așa că în așteptarea ultimelor episoade, vă îndemn să vedeți această serie, indiferent că sunteți fan baschet sau nu.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.