Loading...

Undertaker: The Last Ride (2020)

by Adrian Solomon, iulie 19, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Documentar
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 5
Durată episod: ~50 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.9

Despre: După mai bine de 30 de ani de la debutul legendarului său personaj – Undertaker, wrestlerul Mark Calaway decide să se retragă și să deschidă cortina vieții sale personale, una intens protejată în toți acești ani, când foarte rare erau momentele în care acesta nu era în personaj. Astfel avem șansa să îl descoperim pe omul din spatele legendei, să-i auzim poveștile despre meseria pe care a iubit-o, oamenii cu care a intrat în contact, accidentările de care a suferit și multe alte lucruri interesante pe care cu siguranță nu le știam până acum.

Rant: În primul și în primul rând, cred că nu mai este nici un secret că îmi place wrestlingul, această nișă a divertismentului care îmbină abilitățile atletice cu narativul, creând deseori momente, povești și personaje memorabile. L-am urmărit de când eram un mic copil, fascinat de personalități mai mari decât viața cum era Hulk Hogan, The Ultimate Warrior, Ric Flair, Bret Hart, Diesel sau Shawn Michaels. Aceștia erau spectacolul întruchipat, niște munți de oameni care puteau face cele mai incredibile lucruri pe care mintea mea de puștan le putea imagina. Dar cum nu aveam posibilitatea să îi urmăresc în mod constant, am avut mereu o relație on/off cu acest fenomen, mereu bucuros când îl prindeam întâmplător pe un Eurosport sau vreun Sat1. Nu știam că sunt fake, dar nici nu mi-a păsat prea tare în momentul în care am aflat, nici nu ar trebui cât timp vezi acest lucru ca pe oricare alt spectacol. După o îndelungată pauză am prins din nou că îl transmiteau pe ceva post local de sport, pentru ca apoi să îmi pierd din nou interesul doar pentru a-l regăsi din nou în acești ultimi ani. Singura constantă în ring, în toți acești ani, a fost acest personaj Undertaker. Pentru mine, el era similar cu acel sentiment pe care îl ai când îți vizitezi bunicii în casa cărora ai crescut, si descoperi de la an la an că vizitele sunt tot mai scurte și mai rare, dar ei sunt încă acolo și te așteaptă.

Dar cum toate lucrurile au un sfârșit, așa e și cariera în ring a acestuia, o carieră lungă, bogată, în care doar rareori a ieșit din personajul pe care îl întruchipa. Iar acest documentar a izvorât din permisiunea pe care Mark a acordat-o unui echipaj de filmare să îl urmărească în ultimii ani, pentru a-și completa povestea. E un sentiment straniu să îl vezi pe acest om pe care îl știai drept amenințător, taciturn, intens, vorbind cu atâta candoare despre prieteniile și dușmăniile din afacere, despre accidentările sale, despre familie sau despre viitor. Cele cinci episoade urmăresc ultimii trei ani din carieră, conținând interviuri de la toți cunoscuții săi, dar și propriile sale mărturii. Este un material emoționant, disponibil pe platforma WWE Network, clar musai de vizionat pentru fanii fenomenului, poate și pentru alții care au auzit despre personaj și au o vagă curiozitate.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.