Loading...

Peacemaker (2022- )

by Adrian Solomon, februarie 16, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Acțiune, Super-eroi
Creator: James Gunn
Distribuție: John Cena, Danielle Brooks, Freddie Stroma, Chukwudi Iwuji, Jennifer Holland, Steve Agee, Robert Patrick
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 8
Durată episod: ~40 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 8.4

Despre: Chris Smith, cunoscut drept Peacemaker, nu doar că a supraviețuit evenimentele din Corto Maltese dar se trezește din nou târât de Amanda Waller într-o altă misiune periculoasă, alături de un grup de degenerați.

Rant: Peacemaker este fără îndoială cel mai interesant serial al acestui început de an, în special dacă ai fost un fan al spectaculosului The Suicide Squad din vara trecută. Inițial am fost oarecum surprins de decizia de a avea un serial spin-off despre personajul Peacemaker interpretat de John Cena, dar după ce am urmărit o bună bucată din acest serial, îmi dau seama cât de corectă și inspirată a fost decizia lui Gunn de a-i oferi acestuia propriul său serial. Cena parcă atinge noi cote odată cu acest rol, dovedindu-se a fi mai mult decât capabil să care un proiect de asemenea anvergură, reușind deseori treceri fluide de la un registru dramatic la unul comedic.

Povestea continuă evenimentele prezentate în acel end-scene care ne dezvăluie nu doar că Peacemaker nu a dat ortul popii după ce a fost împușcat de personajul lui Idris Elba, dar și că Waller are noi planuri care îl vizează în mod direct. Seria începe cu Chris în spital, proaspăt eliberat de doctori. Crezând că această eliberare înseamnă și o scăpare de sentința de închisoare pe viață, el o țâșnește spre casă mai mult decât fericit. Doar că în curând, niște fețe cunoscute din primul film însoțite de altele noi, sosesc pentru a-i spune acestuia despre noua sa misiune, și anume oprirea proiectului Butterfly. Ce anume este acest proiect, este unul dintre misterele centrale ale seriei, fiecare episod oferind o nouă piesă din acest puzzle. Pe parcursul rezolvării lui, ajungem să îl cunoaștem mai îndeaproape pe Peacemaker, care la suprafață pare a fi doar un alt individ rău, cu o busolă morală defectă, doar pentru a afla că este un produs al unei creșteri parentale sinistre, din partea unui fost super-villain rasist, care îl desconsideră și îl urăște din toată ființa, indiferent cât de mult Chris încearcă să îi câștige acestuia aprobarea și respectul.

Restul personajelor sunt la fel de pestrițe, fiecare având un fundal de proveniență îndoielnic. Șeful echipei este misteriosul și taciturnul Murn, un agent de câmp suprem. Echipa este co-ordonată de agenta Harcourt și It-istul Economos, fețele familiare care o însoțeau pe Amanda Waller în film, în sprijinul lor mai fiind trimisă și începătoarea dar inimoasa Adebayo. Lor li se mai adaugă side-kickul și cel mai bun prieten a lui Peacemaker, Eagly – un vultur pleșuv deosebit de isteț și jucăuș, care îl adoră pe Chris, și Vigilante, un justițiar infatuat cu ideea de a fi prieten cu Chris.

James Gunn a fost impresionat de felul în care Cena și-a interpretat rolul în The Suicide Squad și a decis că Peacemaker merită a fi explorat mai în amănunt, rezultând astfel serialul de față, care face parte dintr-un plan pe termen lung al studioului Warner de a crea seriale care să acompanieze toate filmele sub egida DC care urmează să fie lansate, cam ceea ce face și Marvel cu pleiada lor de seriale. Iar faptul că Gunn este implicat în mod direct, regizând cinci din cele opt episoade, producând și scriind scenariul seriei, se simte la tot pasul, de la opțiunile muzicale care formează un alt soundtrack solid ce poate fi ascultat oricând alături de mixtape-urile celor două Guardians of the Galaxy, la umorul care mustește la tot pasul și la grupul disfuncțional care este nevoit să învețe a lucra împreună.

Warner și HBO au dat o adevărată lovitură cu acest serial, care deja a fost reînnoit pentru un sezon secund, fiind un musai clar al începutului de 2022.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.