Loading...

6 Underground (2019)

by Adrian Solomon, decembrie 15, 2019

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune
Regie: Michael Bay
Distribuție: Ryan Reynolds, Mélanie Laurent, Manuel Garcia-Rulfo, Adria Arjona, Payman Maadi, Corey Hawkins, Ben Hardy, Dave Franco
Durată: 2 h. 07 min.
Rating IMDB: 6.1

Despre: Șase indivizi din părți diferite ale lumii, își înscenează morțile pentru a putea fi liberi să vâneze cei mai periculoși dictatori din lume.

Rant: Vă plac filmele lui Michael Bay? Acesta este principala întrebare pe care trebuie să v-o puneți atunci când încercați să dați o șansă acestei pelicule. 6 Underground este plin ochi a chestiile care îi plac lui Bay, fiind un Bay-heim perfect. De la sexualizarea gratuită a femeilor, la scene de acțiune over-the-top, și la un milion de shoturi în slow-motion sau de jos în sus plus o doză sănătoasă de product placement, filmul ăsta le are pe toate. Mai puțin o poveste interesantă, personaje bine conturate sau un rost de a exista.

Povestea este banală, dar Bay ține să o prezinte într-un mod non-linear atât de haotic că efectiv nu îți vei mai da seama cine, ce, când, dar oricum în foarte curând vei începe să nu îți mai pese de poveste și de motivațiile personajelor. Există un nene rău, da atât de rău, încât ăștia șase care îs de fapt șapte, decid să îl urmeze pe probabil cel mai prost lider de echipă din lume, înscenându-și morțile și trăind în secret și cu frica de a fi descoperiți, dar fiind complet fără stres să fie în văzul lumii și să se perinde pe străzile aglomerate. Și ăștia șase care îs de fapt șapte da unu o mierlește subit, îl iau la țintă pe ăla rău, și fug prin toată lumea ba după el, ba după generalii lui, ba după frate-sau pe care ăla rău îl ținea într-un turn înalt, fix cum o ținea vrăjitoarea pe Rapunzel.

De menționat că bugetul filmului a fost de 150 milioane de dolari, câteva din ele sigur mergând în contul lui Ibrahimovici, Zlatan făcându-i o reclamă nerușinată prin care vezi doamne, ăsta e unicul film care l-a impresionat vreodată în viață. Altă chestie demnă de discutat, este că produsul final este R-rated, filmul fiind deosebit de sângeros, lucru la care Bay se adaptează de minune, bubuiturile sale devenind acuma și pline de viscere pentru a crea un tablou de Bay-heim complet!

Cam toate replicile amuzante i-au fost încredințate lui Reynolds, așa cum era de așteptat, cu toate că are parte de un personaj sec, fără o motivație sau background clar, e doar un miliardar plictisit care face pe Bruce Wayne. Restul nu se ridică nici ei prea mult, Melanie Laurent care a fost senzațională în Inglorious Basterds, are aceeași grimasă de sictir întipărită pe față pe întreg parcursul filmului, iar doctorița spanioloaică e acolo fix doar că e draguță, filmul nici măcar nu se sinchisește să ne zică povestea ei.

Dacă vrei să dai pauză de reîncărcare creierului, cam vreo două ore, poți băga mare cu filmul ăsta, sunt șanse să fie amuzant pe alocuri, sau chiar mișto dacă ești fan Bay.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.