Loading...
A Fantastic Woman (aka Una Mujer Fantástica) (2017) - by F.F.

A Fantastic Woman (aka. Una Mujer Fantástica) (2017)

by Florin Frențiu, iunie 11, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Dramă
Regie: Sebastián Lelio
Distribuție:
Daniela Vega, Luis Gnecco
Durată: 1 h. 40 min.
Rating IMDB: 7.2

Cronică (by F.F.): După filmul Gloria (2013), plin de optimism şi scene cu energie debordantă, regizorul Sebastian Lelio se întoarce la TIFF cu noul său film intitulat „O femeie Fantastică” (A fantastic Woman/Una mujer fantastica), o peliculă plină de emoţie şi într-o notă mai gravă decât precedenta, în care sărbătoreşte din nou spiritul feminin, chiar şi în ipostaza unei persoane transsexuale. În această peliculă în care se inspiră din Almodovar şi John Cassavetes regizorul a găsit echilibrul perfect între simbolismul puternic şi realismul subtil, într-o explorare intimă a sexualităţii, umilinţei şi a laturii umane.

Filmul începe puternic din punct de vedere vizual, cu secvenţa cea mai frumoasă văzută de mine la TIFF şi anume maiestuoasa cascadă Iguazu, sugerând metaforic faptul că frumuseţea naturală se ascunde uneori mai mult în vârtejuri tulburătoare decât în armonia statică, asemeni stării interioare a personajului principal.

Daniela Vega (în realitate tot o persoană transsexuală) este aleasă perfect în rolul protagonistei, realizând un adevărat tur de forţă actoricească. Ea o interpretează pe Marina Vidal, o cântăreaţa de muzică pop şi operă în timpul serii şi ospătar în timpul zilei, o persoană cu o frumuseţe interioară pe care o intuim încă din primele scene.

Este fascinant să o urmărim pe Marina în film luptând pentru propria identitate sexuală, regăsindu-se pe sine într-o mare a schimbării sociale, înfruntând vântul puternic al lumii pline de prejudecăţi.

Dacă lumea nu este pregătită pentru EA, EA este pregătită pentru lume…

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.