Loading...
Ivan (2017) - by F.F.

Ivan (2017)

by Florin Frențiu, iunie 3, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Dramă
Regie: Janez Burger
Distribuție:
Leon Lučev, Mojca Funkl, Polona Juh, Sabina Kogovšek, Nataša Barbara Gračner
Durată: 1 h. 35 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Prinsă în mijlocul unei relații violente cu un personaj corupt, o tânără este forțată să facă o alegere imposibilă între omul pe care îl iubește și fiul ei nou-născut.

Cronică (by F.F.): Cel mai apreciat film sloven al anului 2017, regizat de Janez Burger, acesta a avut premiera în cadrul TIFF 2018, dovedindu-se a fi o dramă realistă și socială, ușor violentă, despre emanciparea feminină, interesant filmată (avem niște cadre apropiate anatomice foarte ambițioase la începutul și pe la mijlocul filmului). Filmul reflectă atmosfera politică și socială a vremurilor noastre, superficialitatea, alienarea, într-o lume în care banii și puterea au devenit mult mai importante decât bunăstarea copiilor noștri.

Piesa de rezistență a peliculei este reprezentată de actrița Măruša Majer , care a avut de interpretat un personaj feminin complex în persoană lui Mara, amanta unui om de afaceri important, care îi dăruiește acestuia un copil ilegitim (Ivan), întâlnind pe parcurs numeroase obstacole, pentru a ajunge la finalul deschis al peliculei. Comportamentul Marei se schimbă aproape la 180 de grade , devenind dintr-o femeie egoistă, iresponsabilă, influențabilă, preocupată mai degrabă de viață amoroasă și des manipulată de iubitul bogat aparent cu intenții bune în privința ei și a lui Ivan, o femeie pregătită să își ia soarta în propriile mâini, pregătită pentru maternitate și o viață singură,alături doar de cel căruia i-a dat viață.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.