Loading...
Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

by Adrian Solomon, septembrie 9, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Comedie
Regie: Adam McKay
Distribuție: Will Ferrell, Christina Applegate, Paul Rudd, Steve Carell, David Koechner, Fred Willard
Durată: 1 h. 34 min.
Rating IMDB: 7.2

Despre: Ron Burgundy (Will Ferrell) este cel mai cunoscut prezentator de știri din San Diego al anilor 70, într-o societate dominată de bărbați. Dar acest lucru va începe să se schimbe odată ce o femeie ambițioasă este angajată ca și co-prezentatoare de știri, dând complet peste cap lumea lui Ron și a acoliților săi.

Rant: Anchorman este unul dintre acele filme care a pornit la drum fără mari pretenții, fiind doar o altă comedie venită din partea celebrului Frat Pack (un grup de actori implicați în multe dintre filmele anilor 90 din care făcea partea Jack Black, Will Ferrell, Ben Stiller, Luke și Owen Wilson și mulți alții). Chiar dacă după lansare criticile au fost mixte, în timp filmul a devenit un cult-classic, datorită nenumăratelor linii de dialog memorabile, dar și datorită personajului interpretat de Ferrell – Ron Burgundy, personaj despre care actorul a declarat în mai multe rânduri că este rolul său favorit.

Ron Burgundy este arhetipul masculului feroce din anii 70, sexist până în măduva oaselor, având un cult al personalității atent cultivat și mereu împrospătat de slugarnicii săi prieteni, unul mai tembel ca celălalt, adunătură din care strălucește personajul Brick – interpretat cu mult umor de Steve Carell. Într-o bună zi, poziția de mascul alfa pe care Ron o apără din răsputeri, este amenințată de apariția Veronicăi – interpretat cu mult entuziasm de – deja veterana comediilor – Christina Applegate. Femeie ambițioasă, aceasta reprezintă lupta feminității luptă împotriva unui sistem exclusivist patriarhal. Cu toate astea, succesul în creștere al acesteia începe să îl deranjeze pe Ron, care nu prea știe cum să răspundă fără să apeleze la imaturități, comportându-se ca un copil în dese rânduri. Conflictele hilare ce izbucnesc între cei doi transformă redacția de știri într-un câmp de luptă la propriu și la figurat.

Comedia capătă pe alocuri accente supra-reale, în special cu scena de bătaie între echipele de reporteri,, scenă care a devenit trademarkul filmelor Anchorman, scenă ce reunește o groază de cameos.

Chiar dacă filmul o dă în derizoriu la un moment dat, dând impresia ca nu este prea focusat pe final, rămâne un cult-clasic și dacă nu l-ați văzut deja, ar fi cazul să reparați această nedreptate.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.