Loading...
Bad Boys for Life (2020)

Bad Boys for Life (2020)

by Adrian Solomon, ianuarie 18, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Comedie
Regie: Adil El Arbi, Bilall Fallah
Distribuție: Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Charles Melton, Paola Núñez, Kate del Castillo, Nicky Jam, Joe Pantoliano
Durată: 2 h. 03 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Au trecut anii peste băieții noștri răi și cu toate astea, Mike pare că nu s-a schimbat deloc, spre disperarea lui Marcus care nu dorește decât să iasă din viața periculoasă la care îl expune colegul său. Lucrurile par că se schimbă când Mike este împușcat, dar apariția unei fantome din trecutul lui, îl fac pe acesta să intre din nou în acțiune, de data pe mize extrem de personale, trăgându-l inevitabil și pe Marcus după el.

Rant: Ce surpriză plăcută la prima excursie la cinema din anul acesta! Sincer credeam că o să asist la un film sub-mediocru, plin de mărcile înregistrate ale lui Bay însă surpriză-surpriză, acesta nu are de a face prea mult cu filmul în afara unui cameo amuzant. Frâiele au fost preluate de sânge proaspăt care a păstrat estetica vizuală care a devenit normă deja pentru producțiile lui Bay, au diminuat volumul de bubuituri și au insuflat mai multă personalitate în cei doi protagoniști, ridicându-i de la stadiul de dispensoare de one-linere. Faptul că misiunea în care aceștia se inserează este de un grad ridicat de interes personal pentru Mike, despre care aflăm lucruri noi. De altfel, filmul ne-a pregătit câteva surprize care ne vor menține interesul ridicat până la inevitabilul sfârșit, care lasă deschisă o poartă generoasă pentru una sau mai multe continuări, că tot e la modă.

Cu toate astea, filmul nu insistă a se lua în serios, făcând extrem de bine ce cam orice film de action comedy/ buddy cop, ar trebui să facă. Scenele de acțiune sunt intense, atent coregrafiate, echipa AMMO care îi sprijină pe cei doi se dovedește a fi compusă din personaje interesante chiar dacă destul de uni-dimensionale (nu mă pot supăra pe Vanessa Hudgens indiferent în ce film apare) care aduc un suflu nou seriei.

Chimia dintre cei doi protagoniști este încă existentă dar parcă nu mai strălucește ca pe vremuri, în mare parte pentru că Martin Lawrence a redus destul de mult turația, acesta auto-ironizându-se de câteva ori de-a lungul filmului. Aceștia nu mai sunt cei doi juni de acum 15 ani și nu le este deloc rușine să admită acest lucru, mai că mă așteptam la clasica replică – ”I’m too old for this shit!” în momentul când am văzut că scenariștii joacă cartea cu pensionarea personajului Marcus.

Per total, filmul este o surpriză plăcută, o invitație la distracție dacă ești fan film acțiune/comedie, un indiciu că Will Smith încă nu și-a spus ultimul cuvânt la Hollywood și că Martin Lawrence avea nevoie disperată de acest rol pentru a reveni sub lumina reflectoarelor (ultima dată l-am văzut acu aproape un an într-un rol minuscul dar spumos în Beach Bum).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.