Loading...
Ben X (2007)

Ben X (2007)

by Adrian Solomon, iulie 24, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Dramă
Regie: Nic Balthazar
Distribuție:
Greg Timmermans, Laura Verlinden, Marijke Pinoy
Durată: 1 h. 33 min.
Rating IMDB: 7.4

Despre: Ben este un adolescent introvertit, deseori hărțuit la școală de colegi, care preferă să se retragă în universul imaginar al unui joc online. Dar când glumele la adresa sa depășesc limitele, el se va vedea pus în situația de a alege între răzbunare sau resemnare.

Rant: Pe Ben X l-am văzut acum mulți ani dar mi-a rămas în minte pentru portretizarea destul de brutală a autismului la adolescenți. De astfel filmul abordează o varietate de teme care erau și din păcate, încă rămân de maximă actualitate. Printre ele se numără problema tot mai acută a tulburărilor neuro psihiatrice în rândul copiilor și a adolescenților, în cazul nostru autismul de care suferă protagonistul nostru și felul în care îl afectează, bullyingul școlar, din acest punct de vedere filmul fiind unul bun de pus în clase la orele de dirigenție pentru a se discuta pe marginea acestor comportamente nocive, aș fi zis și dependența de mediul online, cu toate că în cazul nostru, acesta e doar un răspuns găsit de protagonist pentru a face față provocărilor, contemplarea suicidului și altele. Știu că plot twistul de la final a reușit să îmi strice ziua, nefiind deloc unul previzibil.

A și a nu se confunda cu desenele Ben Ten, așa cum probabil au făcut-o alții pe vremea aia.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.