Loading...
Between Two Ferns: The Movie (2019)

Between Two Ferns: The Movie (2019)

by Adrian Solomon, septembrie 24, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Comedie, Mockumetary
Regie: Scott Aukerman
Distribuție:
Zach Galifianakis, Lauren Lapkus, Ryan Gaul, Jiavani Linayao, Edi Patterson, Rekha Shankar, Mary Scheer, Mary Holland, Matt Besser, Phil Hendrie, Paul Rust, A. D. Miles, Blake Clark, Paul F. Tompkins, Demi Adejuyigbe, Mandell Maughan, Awkwafina, Chance the Rapper, John Cho, Benedict Cumberbatch, Peter Dinklage, Will Ferrell, Gal Gadot, Tiffany Haddish, Jon Hamm, Rashida Jones, Brie Larson, John Legend, David Letterman, Matthew McConaughey, Keanu Reeves, Paul Rudd, Jason Schwartzman, Adam Scott, Hailee Steinfeld, Chrissy Teigen, Tessa Thompson, Bruce Willis, Phoebe Bridgers, Matt Berninger, Walter Martin
Durată: 1 h. 22 min.
Rating IMDB: 6.1

Despre: Showul de internet găzduit de Zach Galifianakis – Between Two Ferns, capătă tratament pentru marele ecran (mă rog, Netflix) sub forma unui mockumentary, a cărui premisă îl vede pe Zack gonind de-a lungul Statelor Unite în căutarea unor personalități dispuse a apărea în infama sa emisiune, totul pornind de la promisiunea lui Will Ferrell că îi va acorda lui Zach propriul show TV în schimbul a zece episoade filmate în două săptămâni.

Rant: Poste unii dintre voi știu, poate că nu, dar de câțiva ani buni încoace, există un site dedicat sketchurilor umoristice, site intitulat Funny or Die. Probabil cel mai de succes material produs de aceștia, a fost seria de interviuri Between Two Ferns, în care gazda emisiunii, Zach Galifianakis le pune invitaților cele mai incomode întrebări posibile, singurul său scop fiind de a produce situații cât mai jenante, penibilul ridicolul și absurdul fiind la ordinea zilei. Invitații prezenți la emisiune au variat de la actori arhicunoscuți precum Will Ferrell, Bruce Willis, Bradley Cooper, până la personalități politice ca și Barrack Obama sau Hillary Clinton, toți îndurând cu stoicism seria de întrebări stânjenitoare puse de Zach.

Și cum în ziua de azi absolut tot poate fi transformat într-un film, iată-ne puși în fața faptului împlinit, Netflix lansând de curând Between Two Ferns: The Movie. Cum funcționează așa ceva vă întrebați pe bună dreptate. Cum ai putea să transformi o emisiune de umor sec într-un film. Ei bine, Scott Aukerman pare că deține răspunsul la această întrebare, ajutat fiind și de faptul că el este creatorul emisiunii originale. El ia premisa unui mockumentary, îl îmbină cu conceptul de road-movie și presară un pic de poveste de comedie clasică și gata pelicula.

De poveste nici nu are rost să vorbim prea mult, Will Ferrell, șeful companiei Funny or Die, care vorbește cu atâta abandon despre clicuri și cocaină, deseori în aceeași propoziție, îl convinge pe prostănacul de serviciu Zach, să îi facă 10 episoade din show în două săptămâni, pentru a repara o greșeală făcută. Zach, care este urmărit și de un echipaj care fac un documentar despre viața lui, pleacă la drum alături de propria echipă (și de cele două ferigi) pentru a găsi cât mai multe celebrități în cel mai scurt timp posibil.

Dar dacă vă gândiți că or să existe momente de plictis, cred că o să fiți plăcut surprinși, filmul având un pas alert, cu glume care vin la foc automat, și cu atât de multe celebrități încât o să vă fie chiar greu să țineți evidența până pe final.

Dar astea fiind zise, filmul, la fel ca și emisiunea lui Zach, nu se adresează tuturor, stilul de comedie practicat de Galifianakis fiind deseori greu de urmărit.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.