Loading...
Bird Box (2018)

Bird Box (2018)

by Adrian Solomon, februarie 19, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Thriller
Regie: Susanne Bier
Distribuție:
Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich, Danielle Macdonald, Sarah Paulson
Durată: 2 h. 04 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: O femeie, alături de doi copii, înfruntă un râu învolburat de munte în căutarea unei destinații sigure, fiind urmăriți de o entitate malefică care face pe cei care se uită la ea să se sinucidă.

Rant: Ah Bird Box, ce film mediocru ai putut să fi. Aparent, fără să știm noi, 2018 a fost anul trilogiei simțurilor, apărând, separat unul de celălalt, trei thrillere, care în mare puneau aceiași întrebare, cum ai supraviețui unor situații mortale dacă ai fi deprivat de unul dintre simțuri (A Quiet Place – sunetul, care nu este un simț dar povestea sună mai bine așa, Bird Box – văzul și Hush – auzul).

Bird Box, produs de Netflix, s-a vrut o alternativă pentru succesul avut de A Quiet Place, însă produsul finit arată a film pentru TV în cel mai bun caz, cum vedeam pe Pro Tv prin anii 90. Cu un buget de 20 de milioane de dolari, era clar că nu o să rupă gura târgului și așa a și fost. S-a vrut un thriller atmosferic la care să ni se înfricoșeze simțurile dar pe final, mă simțeam întocmai cum s-a simțit John Malkovich pe tot parcursul filmului, plictisit și dezinteresat. Păcat de Sandra că s-a chiar străduit și a făcut un rol chiar bun, păcat de Sarah Paulson care a fost criminal de puțin folosită. Păcat și de John că a acceptat să fie în film cu toate că nu s-a sinchisit nici 10% și a părut tot timpul pe pilot automat.

Povestea s-a vrut a fi inventivă și interesantă, apelând la două planuri temporale, prezent și trecut, dar din păcate execuția a fost cât se poate de proastă, multe lucruri fiind destul de forțate, iar altele fără noimă (am impresia că filmul tot nu explică de ce unii oameni se sinucid iar alții devin infectați atunci când se uită la creaturile misterioase – pe care, spoiler alert, nici nu o să le vedeți pentru că probabil nu au fost suficienți bani rămași pentru a mai crea așa ceva).

Filmul merge la plictis fiind totuși un efort decent în ciuda bugetului restrâns dar simt că era loc de mai bine.

Scenariul 3 – invazia supranaturalului

Bird Box ne propune un scenariu fantezist, mult mai adâncit în sfera supranaturalului. De data asta, ființe supranaturale pe care atunci când le vezi fie vei înnebuni, fie îți vei lua viața, invadează brusc Pământul, punctul de origine fiind România!!! așa că grijă mare cui deschideți ușa. Prea multe nu explică filmul, fiind mai mult un thriller horror atmosferic.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.