Loading...
The Shallows (2016)

The Shallows (2016)

by Adrian Solomon, august 9, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Thriller
Regie: Jaume Collet-Serra
Distribuție:
 Blake Lively, Óscar Jaenada, Brett Cullen
Durată: 1 h. 26 min.
Rating IMDB: 6.3

Despre: Încă resimțind pierderea mamei sale, studenta la medicină Nancy Adams, călătorește în Mexic, pentru a găsi o plajă ferită de turism, de care o leagă amintiri speciale. Aici ea speră să găsească pace și alinare, practicând între timp și un pic de surfing. Ea cade victimă unui atac din partea unui rechin, atac din care abia scapă. Găsind refugiu pe o balenă moartă și mai apoi pe o piatră, Nancy are doar câteva ore la dispoziție pentru a găsi o cale de salvare pentru că odată cu venirea fluxului, refugiul ei va dispărea.

Rant: Acest filme mi-a fost pe lista de vizionare de chiar ceva vreme. Auzind în mare numai laude la adresa lui, în cele din urmă m-am încumetat să îl pornesc și nu am regretat nici un minut din el. Filmul în sine e relativ scurt, dar e ancorat de o prestanță remarcabilă din partea lui Blake Lively. În total am numărat opt personaje ce apar, unele din de doar câteva secunde deci putem zice cu siguranță că ea a dus în spate tot filmul. Regizorul a reușit să creeze un thriller cum de la Jaws nu am mai avut plăcerea să vizionez (mă refer la filmele în care pericolul principal este reprezentat de un rechin).

Atacurile aparent fără noimă ale rechinului sunt bine făcute și executate, unele chiar inventive. Laude merg desigur celor responsabili de imagine pentru că totul arată extrem de frumos și te bagă în atmosferă. Atât timp cât e liniște și pace, marea e albastră iar culorile sunt vii. De îndată ce începe acțiunea, totul devine întunecat, apa tot mai tulbure pentru ca la sfârșit să fie neagră de-a dreptul. Finalul mi s-a părut că a cam scârțâit pe partea de credibilitate dar fără un pic de suspension of disbelief, nu poți să te bucuri de filme.

Per total, un thriller care m-a ținut în suspans, și unul dintre cele mai bune shark attack movies văzute vreodată. Vă las cu faza favorită din film, prima apariție a rechinului.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.