Loading...
The Bourne Legacy (2012)

The Bourne Legacy (2012)

by Adrian Solomon, iulie 31, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Thriller, Spionaj
Regie: Tony Gilroy
Distribuție: Jeremy Renner, Rachel Weisz, Edward Norton, Albert Finney, Joan Allen, Stacy Keach, Oscar Isaac, Scott Glenn
Durată: 2 h. 15 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Acțiunile întreprinse de Jason Bourne în căutarea identității sale au un ecou răsunător în lumea spionajului și afectează bunul mers al multor organizații guvernamentale dubioase, cum ar fi și operațiunea Outcome. Eric Byer (Edward Norton), omul din spatele multor programe de cercetare și experimentare dă semnalul ca aceste operațiuni să fie distruse și toți cei implicați să fie eliminați. Agentul Aaron Cross (Jeremy Renner) și cercetătoarea Marta Shearing (Rachel Weisz) sunt singurii ce supraviețuiesc spre necazul lui Bryer care se dă de ceasul morții să îi găsească pe cei doi.

Rant: Paul Greengrass a spus pas francizei fapt ce l-a determinat și pe Mat Damon să încerce alte filme în răstimp. Cu toate astea, The Bourne Legacy nu a picat pe mâini străine și a picat fix pe mâna scenaristului primelor trei filme. Studiourile doreau să extindă universul lui Bourne, spunând și alte povești, cu alți protagoniști. Profitând de refuzul lui Damon pentru a se întoarce în rol, studiourile s-au reorientat spre o poveste complet originală, concepută de frații Gilroy, cu personaje complet noi față de cărțile lui Ludlum.

Chiar dacă Bourne apare în titlu, el are o prezență doar prin acțiunile întreprinse de el în celelalte filme, povestea din Legacy desfășurându-se în paralel cu cea din Ultimatum. Astfel Jason apare doar cu numele și cu câteva poze, restul filmului urmărindu-l pe agentul Cross – un Renner pentru care mai se merită văzut acest film. și pe Marta – simpatica Weisz. Acțiunea shaky-cam a fost mai rărită, ea fiind de altfel un trademark vizual a lui Greengrass, și personal mă declar mulțumit de lipsa ei. Povestea a fost oarecum decentă dar se pare că nu a prins suficient de bine cât Renner să primească un sequel. Știm bine încă să acel eventual sequel s-a numit Jason Boune și l-a reunit pe Damon cu Greengrass.

Legacy nu se ridică deloc la nivelul trilogiei originale dar are suficiient stil și substanță cât să te facă interesat de el.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.