Loading...
Borat Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)

by Adrian Solomon, aprilie 30, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Regie: Larry Charles
Distribuție: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian, Luenell, Pamela Anderson
Durată: 1 h. 24 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: Borat, un reporter din Kazakhstan, traversează Statele Unite pentru film un documentar despre cultura americană, pentru a îmbunătăți standardul de trai din propria țară. În drumul său, el se întâlnește cu o sumedenie de oameni și ajunge să se îndrăgostească de Pamela Anderson.

Rant: Borat este și va rămâne, cel mai probabil, cel mai bun personaj conceput de Sacha Baron Cohen. Original conceput ca parte a showului său TV, Borat era doar una dintre fețele lui Cohen, alături de Ali G și Bruno. Filmul a devenit un fenomen global, rămânând un cult clasic printre cinefili, fiind inclus în mai toate listele de filme de văzut în viața asta.

De la interviuri la scene filmate cu camera ascunsă și cu aspect de prank-video, nimeni nu era informat la ce urma să ia parte, filmul având doar 5 actori listați la credite (printre ei și Pamela Anderson care acceptase să participe la filmări, știind foarte bine pentru ce sunt acestea). Astfel nu e de mirare numărul mare de procese în care producătorii acestui film au fost implicați, majoritatea fiind de defăimare a imaginii publice. Ba mai mult, lucrurile puteau lua o turnură tragică după segmentul în care Borat cântă imnul Kazakhstanului în deschiderea unui rodeo, echipajul de filmare declarând că dacă nu plecau la timp, oamenii de acolo erau gata să îi linșeze. Printre toate procesele se numără și cel al sătenilor din Glod, care nu au fost informați de natura filmărilor, acești crezând că filmul urma să detalieze viața grea dusă de ei.

Borat rămâne un film valabil, o satiră să zicem anti-americană, care critică mentalitatea acestei țări, indiferent de modul inedit prin care Sacha Baron Cohen a ales să facă acest lucru.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.