Loading...
Brotherhood of the Wolf (aka. Le pacte des loups) (2001)

Brotherhood of the Wolf (aka. Le pacte des loups) (2001)

by Adrian Solomon, septembrie 16, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Thriller
Regie: Christophe Gans
Distribuție:
Samuel Le Bihan, Vincent Cassel, Émilie Dequenne, Monica Bellucci, Jérémie Renier, Mark Dacascos
Durată: 2 h. 22 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Ne aflăm în 1764 iar populația provinciei Gevaudan din Franța este năpăstuită de o bestie fioroasă. Autoritățile locale se văd fără soluții, aceștia apelând la vânători pentru a-i scăpa de fiara misterioasă. Însă, un cavaler al Curții regale și omul de știință de casă al regelui, însoțit de aghiotantul său, indianul Iroquios pe nume Mani, pornesc propria anchetă care amenință să fie mult mai adâncă decât s-ar părea la prima vedere.

Rant: Am vizionat acest film pentru prima oară în 2001, student fiind, și am rămas profund impresionat cu ce avea de oferit cinematografia franceză, aflată în fața unui veritabil reviriment, aceasta reușind să se reafirme plan internațional cu o suită de producții fantastice. Poate nici eu nu urmăream în mod activ ce se petrecea pe atunci prin industria europeană de filme, mai prindeam ocazional câte unul la TV, dar în mare eram destul de neimpresionat cu ce se făcea pe continentul nostru. Eram și destul de tânăr, cu creierul plin de Hollywood și americănisme așa că, iertare!

Dar iată-mă ajuns în sală, cu singura referință fiind afișul destul de cool și undeva vărât pe acolo, numele lui Marc Dacascos, pe care îl știam din serialul The Crow, aflat în mare vogă pe atunci. Curios de ce caută Marc într-o producție franceză, am intrat la film, doar pentru a ieși dat pe spate de ce am putut vedea. Nu doar că cinematografia arăta superb, dar pentru 2001, efectele speciale erau chiar decente, iar acțiunea surprinzător de bună, toate servind o poveste care te ținea în priză de la început până la final.

Unde mai pui că ai de a face cu unele dintre mai hot nume ale cinematografiei franceze la acel moment, în persoana lui Vincent Cassel și Monica Bellucci și realizezi că în film există suficiente fețe cunoscute cât să nu te simți așa de străin.

Nu știu acuma în 2019 cât de bine se mai prezintă efectele speciale, dar în rest, filmul este clar un clasic al genului action/mystery/horror.

2 Comments


  • anca
   Replay Cancel Replay
  • octombrie 19, 2019

  este unul dintre cele mai bune filme franceze pe care le-am vazut!

  • Am ramas profund fascinat la prima vizionare a acestui film. Sincer nu credeam ca se poate face asa ceva in Europa la momentul respectiv. Prima scena de actiune si anume bataia in noroi dintre indian si vanatori cu stropii de tina ce sareau cu incetinitorul mi s-a parut, pentru adolescentul de atunci, ceva de genul poetry in motion. Ce vremuri frumoase cand inca nu se abuza de efectele slow motion!

Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.