Loading...

Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)

by Adrian Solomon, septembrie 22, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Mister, Acțiune, Aventură, Crime
Regie: Guy Ritchie
Distribuție: Robert Downey Jr., Jude Law, Noomi Rapace, Jared Harris, Stephen Fry, Rachel McAdams
Durată: 2 h. 09 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: Sherlock Holmes intră într-un joc periculos și întortocheat cu cel mai mare adversar al său, geniul diabolic Moriarty. Totul pornește de la aparentul suicid al prințului Austriei și culminează într-o cursă nebună de-a lungul și latul Europei, în care Holmes și Dr. Watson îl urmăresc pe Moriarty pentru a-l opri înainte să își ducă la îndeplinire planul său malefic.

Rant: Dat fiind succesul nebănuit al primului film, studiourile au mutat rapid și și-au asigurat serviciile celor implicați în prima parte pentru un sequel. Cu Guy Ritchie la timonă, Hans Zimmer responsabil de coloana sonoră și neobositul duo RDJ Law demonstrându-și încă odată chemistry-ul absolut, filmul ar fi trebuit să fie un succes garantat. Din păcate el mizează mult prea mult pe formula folosită în prima parte, forțându-și adesea norocul pentru a introduce elementele care au făcut din Sherlock Holmes un asemenea succes. Dacă Londra era folosită la potențial maxim în prima parte, iată că aici călătoria ne poartă prin mai toată Europa, dar ne-stăruind niciodată prea mult în aceeași locație.

Chiar dacă poantele curg bine și RDJ și Laaw se completează reciproc de minune, parcă ceva lipsește. Și nu mă refer neapărat la dispariția aproape completă a lui Irene Adler, care apar într-un rol destul de scurt – cameo chiar, dar arată infinit mai bine decât atunci când avea asupra ei constrângerea de love interest al personajului principal (Rachel McAdams a dorit să filmeze filmul alături de vechea distribuție dar i s-a oferit un rol mult prea puțin însemnat, rolul principal de eroină aflată la ananghie căzând în seama lui Noomi Rapace). Lipsește și ritmul frenetic avut de prima parte, dar și scenele absolut memorabile de acolo.

Cu toate astea, este un film foarte bun, musai dacă v-a plăcut prima parte, de fapt musai dacă vă place de RDJ în rolul titular.

Recomandări regizori: Guy Ritchie

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.