Loading...

Chuck Norris vs. Communism (2015)

by Adrian Solomon, martie 21, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Documentar
Regie: Ilinca Călugăreanu
Durată: 1 h. 18 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: Documentarul de față explorează rolul avut de casetele video piratate și dublate de Irina Margareta Nistor, în deschiderea orizonturilor unui popor oprimat de către partidul comunist.

Rant: Filmul de față mi-a adus aminte de unde mi se trage pasiunea pentru filme, pasiune pornită ca și la mulți alții, de la vocea incomparabilei Irina Margareta Nistor și de la filmele traduse de ea. Ilinca Călugăreanu pictează un tablou la care nu am stat niciodată să mă gândesc, și anume cum funcționa procesul acesta de traducere a filmelor, de unde se procurau și cine stătea în spatele acestei afaceri, combinând imagini reconstituite cu testimoniale a diverse personalități, pentru a reda cât mai fidel acea perioadă întunecată a țării noastre. Chuck Norris vs Communism durează mai puțin de o oră jumătate și a reușit să mă transporte în trecut, la vremurile când vizionam casete video, unele mai bune, altele mai proaste, toate unite de un singur numitor comun, vocea inconfundabilă a stimabilei Irina Margareta Nistor.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.